Cel puțin 187 de morți în naufragiul ferry-boat-ului "Spice Islander"

1010
Cel puțin 187 de morți în naufragiul ferry-boat-ului
La primele ore ale acestei zile, ferry-boat-ul "Spice Islander", care făcea voiajuri între Unguja, principala insulă a Zanzibarului, și Pemba, o altă insulă a arhipelagului, s-a scufundat. La bordul navei se aflau peste 800 de persoane, potrivit ultimelor informații. 620 dintre ele au fost salvate, iar cel puțin 187 au murit în naufragiu. Se pare că tragedia a survenit după ce motorul navei a intrat în black-out (s-a oprit). Operațiunile de salvare au fost îngreunate din cauza întunericului. Unii dintre supraviețuitori s-au salvat agățându-se de saltele pneumatice și frigidere.

Nava aducea pasagerii acasă după sărbătoarea Ramadanului. Autoritățile au solicitat ajutor extern în operațiunile de căutare și salvare a victimelor naufragiului, în special din Africa de Sud și Kenia.

Un supraviețuitor a declarat că ferry-boat-ul era supraîncărcat la plecarea din portul Dar es Saalam. Din această cauză, mai multe persoane au refuzat să se îmbarce.

"Spice Islander" era o navă foarte bătrână – fusese construită în 1967 - , iar capacitatea ei era de numai 650 de persoane.

La Pemba și Dar es Saalam lumea a așteptat toată ziua, pe plajă, vești despre supraviețuitori. Una dintre persoane a relatat că a pierdut în naufragiu 25 de membri ai familiei sale, printre care soția, surorile și bunicii.

În 2006, o altă navă de pasageri care asigura o linie de navigație între Tanzania și Zanzibar s-a scufundat, luînd cu ea sute de vieți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3778 secunde