Ce se întâmplă cu introducerea caselor de marcat

305
Ce se întâmplă cu introducerea caselor de marcat - introducereanoilorcasedemarcatin-1546775090.jpg

Articole de la același autor

În clipa în care ai deschis site-ul Ministerul Finanțelor Publice, un banner te ia la întrebări: "Tu ți-ai schimbat casa de marcat?" Cel care ar trebui să fie luat la întrebări și muștruluit este chiar ministerul, căci numai din vina lui procesul de înlocuire a vechilor case de marcat cu cele noi, dotate cu jurnal electronic este mult întârziat și se desfășoară greoi. Ministerului de Finanțelor Publice nu l-a pregătit cum trebuie și din timp. Producătorii de case de marcat din străinătate nu au fost informați cu suficient timp înainte în privința caracteristicilor aparatelor de marcat fiscale dorite de autoritățile române, pentru a le produce în avans. Astfel că, în prezent, distribuitorii nu pot asigura necesarul de case de marcat conform calendarului stabilit prin lege.
Calendarul stabilit prin lege a fost dat peste cap, din vina Ministerului de Finanțe. Dacă s-ar fi aplicat prevederile legii, agenții economici ar fi fost executați în masă. Ar fi trebuit amendați, iar activitatea lor suspendată. Ar fi fost un adevărat dezastru, căci economia ar fi fost blocată total.


Din această cauză, Ministerul Finanțelor a fost nevoit să modifice și să completeze legea și calendarul, pentru a le acorda producătorilor și furnizorilor răgazul necesar să livreze aparatele, iar agenților economici să le achiziționeze și să le înregistreze.


Vineri, 16 noiembrie, stadiul înlocuirii celor 800.000 de case de marcat cu jurnal hârtie, deținute de 168.000 de agenți economici era următorul: 314.528 de aparate noi, cu jurnal electronic, erau înregistrate în sistemul informativ al ANAF. Dintre acestea, 220.529 de aparate aveau identificator fiscal atribuit, iar dintre acestea din urmă, 149.772 de aparate erau, deja, în funcțiune la agenții economicii.


La data de 15 noiembrie 2018, la nivelul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați (din componența căreia face parte și județul Constanța) erau emise certificate de atribuire a numărului unic de identificare (NUI) pentru un număr de 32.728 aparate de marcat electronice fiscal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5344 secunde