Pamflet

Ce rău v-a făcut Guvernul Tudose?

818
4
Ce rău v-a făcut Guvernul Tudose? - cerauvafacutmihaitudose2-1511711675.jpg

Articole de la același autor

Deunăzi, trecând pe lângă un maidan de joacă, am văzut o droaie de băietani și fete dându-i ghionturi unuia foarte arțăgos, sfrijit și plin de muci. Ăla furase bani de la mai mulți și nu voia să recunoască. Dimpotrivă, îi acuza pe agresorii săi că se autojefuiseră așa, de-ai dracului, ca să aibă motiv să se ia de el.


În ciuda faptului că toți îl bumbăceau, hoțomanul se ținea bine pe picioare și era a naibii de spurcat la gură. 


Cam așa stau lucrurile și cu Guvernul Tudose. Săracu de el, de când a mărit acciza la carburanți și a făcut "revoluția fiscală" (comparabilă doar cu Marea Revoluție Bolșevică din octombrie 1917), s-a trezit că a rămas singur împotriva tuturor. Muncitorimea, țărănimea și intelectualitatea, întru-un cuvânt masele largi populare, cârtesc împotrivă-i și scuipă a scârbă, în țărână, când îi rostesc numele.


Dacă ar fi doar ăștia, n-ar fi nimic. Dar uite că împotriva Guvernului Tudose și a politicii sale economice și fiscale s-au coalizat prețurile ouălor, legumelor, fructelor și carburanților, cursul de schimb al leului și indicele Robor, deficitul balanței comerciale și al bugetului general consolidat. 


În "epoca de aur", înainte de 1989, toate - inclusiv tramvaiul - mergeau pe linia trasată de partid. De ce nu merg și acum? O fi băgat cineva bățul prin gard și asmute fenomenele economice împotriva programului guvernamental?, s-a întrebat Cabinetul Tudose. Și de vreo trei luni stă la pândă, să-i descopere pe vinovați.


Băncile și multinaționalele au căzut primele în bătaia puștii guvernamentale. Le-a mitraliat ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, le-a bombardat și premierul Mihai Tudose, dar fără niciun rezultat. Nu s-a putut demonstra că acești "dușmani" ai bugetului de stat au făcut evaziune fiscală, și-au pitit profiturile ori au încălcat vreo lege.


Apoi, a căzut pricea pe sindicate. Prea sunt rele de gură și agită mulțimile, a spus Guvernul. Le-a chemat la dialog să le demonstreze că albul e negu și negru e alb, că "reforma fiscală" e mană cerească pentru salariați… Dar ele, tot Gică Contra. Auzi, ce impertinență din partea lor, să demonstreze cu calcule, pe tablă, ca la școală, că transferul contribuțiilor sociale de la angajatori la angajați duce la scăderea salariilor din economia privată. 


Indignată că socoteala sindicală nu se pupă cu cea guvernamentală, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, le-a dat cu flit liderilor sindicali, trimițându-i să ia lecții de matematică. 


Dar poți să îi faci pe toți românii matematicieni? Ce te faci cu IMM-urile, cu organizațiile patronale, cu camerele de comerț? Nici socotelile lor nu se potrivesc cu cele ale Guvernului. Plata defalcată a TVA, impozitul de 1% pe cifra de afaceri și obligativitatea majorării salariilor brute, oricum le-ai aduna, scădea, înmulți sau împărți, dau unul și același rezultat: falimentul economiei naționale. 


Astfel stând lucrurile, Guvernul Tudose a înțeles că mai are un dușman de moarte: matematica.


Mușcătura prețurilor din turul pantalonilor guvernamentali a venit pe neașteptate… Doar ce se votase "reforma fiscală". Primul care și-a înfipt colții a fost prețul ouălor. Apoi a năvălit toată haita inflaționistă: prețul legumelor, al fructelor… Asta l-a înfuriat cumplit pe ministrul agriculturii, Petre Daea. Cum, tocmai din ograda lui să fie atacat Executivul? 


Cine e de vină de atacul pe la spate, al prețurilor? Cine altcineva decât Consiliul Concurenței! În loc să pună botniță prețurilor și să le țină legate, Bogdan Chirițoiu - președinele instituției de concurență se plimbă ca un păun printre ele.


Credeți, stimați cititori, că în haosul acesta ar fi putut să scape Banca Națională a României fără a fi pusă la colț? Nicidecum! Când s-a depreciat moneda națională față de euro, când a crescut vertiginos indicele ROBOR și s-a scumpit abrupt creditarea în lei, Executivul a găsit imediat vinovații: BNR și băncile comerciale. Reacția legilor obiective ale economiei față de "revoluția fiscală" a fost condamnată de premierul Mihai Tudose, ca fiind o răzbunare venită din partea băncilor. 


Stimați cititori, stau și mă gândesc că, de nu s-ar propti bine în Dragnea și Tăriceanu, cei doi stâlpi ai coaliției PSD - ALDE, Guvernul Tudose s-ar răsturna cu cracii în sus. Și tocmai pe aceste proptele vrea Justiția să le reteze?


Comentează știrea

Sile
27 noiembrie 2017
Proptele

Buna socoteala cu proptelele ! Trebuie retezate aceste proptele , adică Dragnea si Tariceanu ! Aceasta ptr ca Tudose si Daie , au facut-o de OAIE !!!

Florin
27 noiembrie 2017
Felicitari

Un articol foarte bun dar din pacate traim in tara in care cainii latra si ursul merge. Cu ajutorul acestor "burghezi" o sa ajungem deperte, ... departe de romania.

mike
27 noiembrie 2017
multi prosti si mare este gradina raiului

se chinuie unii sa aduca putina ordine in tara asta furata de patroni si de multinationale si slugile lor gata in strada cu protestul,bai tfl-isti ce dracu ati invatat pe afara ca numai din gura dati .Exemplu concludent - plansete la tv -romanii au cheltuit foarte multi bani de Black Friday pleaca eurasul din tara, pai cine va opreste sa investiti in televizoare ,calculatoare ,telefoane masini concepute si construite in Romania decat sa stati cu steguri prin piata mai bine treceti la planseta si proiectati ,construiti de calitate si vindeti daca aveti ce si mai ales creier .... dar din cat se vede cu ochiul liber nu prea este cazul ....

Florin
27 noiembrie 2017
Re

Daca nu ai pile si relatii printre tentaculele caracatitezi esti calcat in picioare si sortit esecului. Cine sa creeze daca este omorat inca din fasa. Eu personal am incercat si vorbesc din experienta.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Construiți pușcării pentru datornici!
Luni, 13 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 0.7503 secunde