Ce profit aduc mistreții din fondurile de vânătoare constănțene

28396
Astăzi se închide sezonul de vânătoare la mistreți. Așadar, patrupezii din cele două fonduri de vânătoare (Negureni și Dobromir) administrate de Direcția Silvică Constanța pot sta liniștiți. 19 din cei 23 care n-ar mai fi trebuit să prindă primăvara au ajuns sub bătaia puștilor personalului silvic și a vânătorilor de ocazie.
Pentru cei din urmă este o pasiune destul de costisitoare. Constănțenii și nu numai care au vrut să-și testeze abilitățile de vânători iscusiți au trebuit să scoată din buzunare 50 de euro pentru fiecare partidă de vânătoare, dacă vânatul nu s-a arătat, sau 100 de euro dacă a reușit să tragă.
Doar de la începutul anului s-au valorificat 500 de kilograme de carne de mistreț. Doritori au fost destui (participanți la vânătoare și nu numai, bucătari care apreciază carnea de mistreț), așadar la ora actuală nu mai există pe stoc. Prețul nu a fost deloc piperat. Un kilogram de carcasă de porc mistreț a fost opt lei fără TVA.

Cele două fonduri de vânătoare administrate de Direcția Silvică Constanța au avut anul trecut un profit de 22.000 lei, un profit bun, având în vedere condițiile actuale, a precizat Valentin Neagu. Chiar dacă suma nu este impresionantă, este un început promițător luând în considerare faptul că, în anii trecuți, nu s-a putut vorbi despre câștiguri mai consistente de pe urma acestor două fonduri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Februarie 2012
Stire din Economie : Patriciu a cerut insolvența MIC.RO
Pagina a fost generata in 2.3124 secunde