Ce i-a cerut CNS "Cartel Alfa" președintelui Klaus Iohannis

230
Ce i-a cerut CNS

Articole de la același autor

Confederația Națională Sindicală "Cartel Alfa" a luat poziție față de solicitarea președintelui României, Klaus Iohannis, de reexaminare a Legii pentru modificarea și completarea Legii dialogului social nr. 62/2011.

Organizația sindicală își manifestă îngrijorarea cu privire la faptul că, sub masca grijii față de respectarea drepturilor salariatului, se va elimina obligativitatea angajatorului de a reține cotizația de sindicat pe ștatul de plată a salariilor.

"CNS Cartel Alfa nu se opune ca legea să ofere garanții cu privire la manifestarea libertății de voință a salariatului, însă se opune eliminării din textul legii a obligației angajatorului de a reține și vira cotizația de sindicat, în condițiile în care există acordul salariatului și al organizației sindicale.

CNS Cartel Alfa susține reexaminarea legii sub aspectul reducerii pragului de reprezentativitate la nivel de unitate a sindicatului, așa cum este prevăzut în forma inițială a propunerii legislative, pentru a pune legislația muncii în acord cu convențiile fundamentale ale Organi-zației Internaționale a Muncii, aceasta fiind o solicitare importantă făcută în per-manență de CNS Cartel Alfa" - se arată în comunicatul de presă semnat de Liviu Apostoiu, vicepreședintele organizației confederale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3723 secunde