Ce credeți, va avea curaj Guvernul Orban să amputeze salariile bugetarilor, cum a făcut-o Cabinetul Boc?

358
Ce credeți, va avea curaj Guvernul Orban să amputeze salariile bugetarilor, cum a făcut-o Cabinetul Boc? - cecredetivaaveacurajguvernulorba-1585755461.jpg

Articole de la același autor

Înainte de declanșarea pandemiei, bugetele statului român erau în suferință, iar acum sunt în mari chinuri. Trebuie să facă față cheltuielilor curente care oricum erau prea mari, să acopere cheltuielile în creștere ale sistemului de sănătate și asistență socială, să plătească salariile celor peste 500.000 de angajați trimiși în șomaj tehnic, al căror număr va urca la un milion, în curând, și să sprijine mediul de afaceri.

Cum, necum, guvernanții se văd nevoiți să strângă cureaua și să renunțe la o serie de cheltuieli, așa cum au făcut-o în 2009, când a explodat Marea Criză Economică. Atunci, Guvernul Boc a tăiat, fără să clipească și fără să-i tremure mâna, salariile bugetarilor.

Acum, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, ar vrea să facă la fel. Este de părere că nu doar sectorul privat, ci și bugetarii ar trebui să suporte costurile crizei economice și că salariile lor ar trebui diminuate.

Vorba a fost aruncată în spațiul public și, se așteaptă reacția. Va fi discutată o astfel de măsură în cadrul Guvernului sau nu. Este greu de presupus că liberalii, aflați în prezent pe cai mari în sondajele electorale, vor avea curajul să își sacrifice viitorul așa cum au făcut-o liberal-democrații și să-i avantajeze pe social-democrați. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5929 secunde