CCIR solicită trecerea terenului de la Romexpo în proprietatea sa

215
CCIR solicită trecerea terenului de la Romexpo în proprietatea sa - ccirsolicitatrecereaterenuluidel-1591281452.jpg

Articole de la același autor

În urma ședinței comisiei economice din Senat, referitoare la proiectul legislativ de trecere a terenului pe care este amplasat Romexpo, în proprietatea CCIR, fără posibilitatea de a fi înstrăinat pe o perioadă de 30 de ani, Camera de Comerț și Industrie a României a precizat următoarele:

"Acest demers vine ca suport pentru dezvoltarea unui proiect ambițios de dezvoltare pentru România, care implică transformarea Centrului Expozițional Romexpo într-un catalizator economic cu beneficii majore pentru comunitate.

CCIR este acționar majoritar al Romexpo SA, cu o participație de 91,26%, societate care are în patrimoniu toate clădirile, construcțiile anexe și platformele aferente Centrului Expozițional Romexpo.

Potrivit HG nr. 1907/2004 și, respectiv, HG 2127/2004, CCIR are recunoscut dreptul de folosință gratuită asupra terenului pe o perioadă de 49 de ani, fiind în fapt același teren pe care Romexpo își desfășoară activitatea de mai bine de 47 de ani. În baza legislației actuale, CCIR nu poate valorifica dreptul său de folosință gratuită în vederea demarării amplelor obiectivelor investiționale propuse. Legislația privind autorizarea executării lucrărilor de construcții limitează decisiv potențialul de dezvoltare al terenului de către CCIR în baza actualului drept de folosință.

CCIR dorește reglementarea juridică a terenului în sensul transmiterii acestuia în proprietate, fără a avea dreptul să-l înstrăineze pe o perioadă de 30 de ani sau chiar mai mult, în funcție de opțiunea legiuitorului. CCIR dorește să investească astfel în dezvoltarea activității Romexpo pentru ca acesta să fie integrat pe deplin în circuitul internațional, pe o piață competitivă.

Demersul propus nu poate fi văzut ca o simplă dezvoltare imobiliară, ci ca un parteneriat care oferă multiple oportunități pentru mediul de business național, implicit, pentru stat. Terenul nu este oferit gratuit investitorului. Acesta își va achita obligațiile financiare privind folosința terenului către Camera de Comerț și Industrie a României, fonduri care vor fi direcționate pentru programele de susținere a mediului de afaceri autohton", au transmis reprezentanții CCIR. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4149 secunde