Cazurile de piraterie pe mare s-au înmulțit la final de an

502
Cazurile de piraterie pe mare s-au înmulțit la final de an - cazuriledepirateriepemaresauinmu-1577680400.jpg

Articole de la același autor

Trei nave au fost atacate de pirați în Strâmtoarea Singapore, pe data de 20 decembrie 2019. Bulk-carrier-ul "Jian Fa" se îndrepta spre China, când a fost abordat de mai multe persoane. După o percheziție sumară, necunoscuții au părăsit vasul fără să fure nimic. Echipajul n-a avut de suferit și nava și-a reluat călătoria.


Tancul petrolier "Jag Lalit", care se îndrepta spre Taiwan, a fost abordat de șase pirați înarmați cu cuțite. Doi ofițeri mecanici au fost loviți, unul dintre ei fiind jefuit. Pe bulk-carrier-ul "Akij Globe", echipajul a descoperit cinci indivizi înarmați în sala mașinilor. S-a dat alarma și intrușii s-au confruntat cu trei dintre membrii echipajului. Cei cinci bandiți au reușit să fugă cu o barcă, luând cu ei piese de motoare și de generator. 


x    x    x
Mai multe nave au fost atacate de pirați în zona de ancoraj Libreville, din Estuarul Gabon, Golful Guineea. Este vorba de navele de pescuit chinezești "Guoji 867" și "Guoji 838", de o navă costieră locală și de bulk-carrier-ul "African Kalmia". Căpitanii și șefii de echipaje ai ambelor nave de pescuit au fost răpiți, iar skipper-ul de pe nava costieră a fost ucis.


x    x    x
Cei 19 membri ai echipajului tancului petrolier "Nave Constellation", au fost eliberați de pirați, au anunțat proprietarii acestuia: Navios Maritime Acquisition Corporation and Managers și Anglo-Eastern Tanker Management (Hong Kong). Nava a fost atacată pe data de 3 decembrie 2019, în Golful Guineea, la scurt timp după ce părăsise terminalul off-shore Bonny, îndreptându-se spre India. Briganzii au răpit 18 marinari indieni și un turc. În comunicatul dat publicității nu se spune nimic despre răscumpărarea plătită piraților. De mai mulți ani, companiile de navigație și firmele de asigurări evită să mai facă publice sumele achitate pentru eliberarea marinarilor răpiți, pentru a evita o escaladare a prețurilor. Se știe însă că răscumpărările se ridică la milioane de dolari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.3485 secunde