Cazul „Ever Given” demonstrează importanța serviciului de remorcaj maritim

453
Cazul „Ever Given” demonstrează importanța serviciului de remorcaj maritim - cazulevergigendemonstreazaimport-1617539179.jpg

Articole de la același autor

Cazul portcontainerului „Ever Given”, care a blocat timp de șase zile Canalul Suez, a scos în evidență importanța serviciului de remorcaj maritim, afirmă Jacques Kerkhof – șeful unei comisii profesionale a Federației Europene a Transportatorilor (ETF) și Ivan De La Guardia – expert în cadrul Federației Internaționale a Transportatorilor.

Grație profesionalismului echipajelor de pe remorcherele care au acționat pentru dezeșuarea navei, Canalul Suez a fost deblocat și redat navigației. Dacă marinarii de pe remorchere nu ar fi dat dovadă de o mare abilitate, gigantul „Ever Given” ar fi putut deveni instabil, iar multe containere ar fi căzut peste bord. S-ar fi ajuns la o blocare și mai îndelungată a navigației pe Canal și a lanțurilor de aprovizionare globale.

În urmă cu câțiva ani, ITF a avertizat că pericolul unui accident major pe Canalul Panama este iminent din cauza problemelor cu care se confruntă acest serviciu de siguranță a navigației: reduceri semnificative de personal și creșterea duratei zilelor de muncă în exces.

Fenomenul este prezent în remorcajul din multe zone ale lumii, nu doar în Panama. Prețurile acestui serviciu de navigație sunt supuse unei presiuni constante din partea marilor corporații din shipping-ul internațional. Forțate să execute aceeași cantitate de muncă (sau chiar mai mult), cu bugete mai mici, companiile de remorcaj sunt nevoite să își reducă numărul locurilor de muncă și să diminueze salariile.

Sindicatele au atras atenția asupra consecințelor acestei politici: deteriorarea condițiilor de muncă, amplificarea oboselii și anxietății în rândul echipajelor de pe remorchere, creșterea riscului de accidente navale și accidente în muncă.

Comitetele pe probleme de remorcare maritimă din cadrul ETF și ITF au transmis avertizări către o serie de companii de navigație și guverne cu privire la pericolele cursei de reducere a prețului serviciilor de remorcaj. Cele două organizații sindicale au arătat că industria shipping-ului trebuie să înceteze să facă presiuni pentru ieftinirea remorcajului, întrucât sunt puse în pericol: întreținerea remorcherelor și a echipamentelor, investițiile pentru reînnoirea acestora și precum și instruirea membrilor echipajelor.

Acum, lumea are ocazia să învețe lecțiile „Ever Given” despre importanța serviciului de remorcaj, afirmă reprezentanții ETF și ITF.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7346 secunde