Canalul Dunăre - Marea Neagră, promovat la Belgrad

177

Articole de la același autor

Pe data de 28 martie 2018, la Belgrad, a avut loc cea de-a treia ediție a evenimentului "Danube - Black Sea Canal meets Serbian Partners" (Canalul Dunăre - Marea Neagră întâlnește partenerii sârbi). Prin organizarea lui, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile își propune să promoveze transportul fluvial de mărfuri și pasageri, evidențiind faptul că Dunărea rămâne una dintre cele mai avantajoase căi de navigație și reprezintă o alternativă eficientă la transportul rutier și feroviar congestionat din Europa. 


Alături de CN ACN SA au participat la eveniment Oana Cristina Popa - ambasadorul extraordinar și plenipotențiar în Republica Serbia, Marian Tănase - directorul general adjunct al C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A Constanța, un număr mare de parteneri sârbi, reprezentanți de marcă din domeniul naval, printre care: JRB - cel mai mare armator sârb, Dunavska Transportna Logistika - cel mai mare armator privat, Tomi Trade - port privat și armator privat, Elixir Group - un mare producător și trader cu produse chimice, preponderent îngrășăminte, MK Commerce - trader de cereale sârb, Anova Novi Sad - trader de cereale și îngrășăminte chimice, portul Pancevo - cel mai mare port privat dunărean în Serbia.


În cadrul reuniunii au fost prezentate infrastructura de transport a canalelor navigabile și beneficiile utilizării acestora. 


Începând cu anii ’90, traficul spre și dinspre Serbia a crescut considerabil, clienții din țara vecină fiind unii dintre principalii beneficiari ai infrastructurii de transport a canalelor navigabile. 


Directorul general al CN ACN SA, Daniel Georgescu, a declarat: "Din analiza situațiilor statistice privind distribuția pe țări a traficului de mărfuri desfășurat pe canalele navigabile, observăm că traficul din și înspre Serbia se situează pe locul doi, după România, cu o pondere de 21% în anul 2017, de 23% în anul 2016, de 22% în anul 2015 și de 20% în anul 2014, în total trafic. Această evoluție evidențiază interesul pentru serviciile noastre, cât și buna înțelegere pe plan internațional a potențialului pe care îl reprezintă canalele navigabile". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7335 secunde