Campania „Bariera Verde”, aduce în atenţie nevoia perdelelor forestiere

202
Campania „Bariera Verde”, aduce în atenţie nevoia perdelelor forestiere - greenpeace-1604325063.jpg

Articole de la același autor



România are nevoie urgent de o „Barieră Verde”, sunt de părere cei de la Greenpece România. Ei au lansat campania de replantare a perdelelor forestiere şi a pădurilor de protecţie din zonele de câmpie. Actorul Marcel Iureş s-a alăturat demersului, în calitate de narator al animaţiei care explică urgenţa pe care milioane de români o resimt pe propria piele. Specialiştii spun că în următorii 30 de ani, peste 40% din teritoriul României va deveni o stepă aridă. 


Peste 11 milioane de români vor fi afectați de creșterea temperaturilor, reducerea drastică a rezervelor de apă și deșertificare, informează climatologii. 


„Schimbările climatice sunt deja aici. În lipsa pădurilor, întreaga zonă de câmpie a României, Grânarul Europei, se usucă rapid. Doar în ultimul deceniu, România a plătit despăgubiri de 330 de milioane de euro fermierilor afectați de secetă. Avem nevoie urgent de pădure în zonele de câmpie pentru a stopa eroziunea solului și a ne asigura hrana. În 2020, fântânile oamenilor au secat încă de la începutul verii, iar spre final de august am început să numărăm lacurile evaporate”, a declarat Ciprian Găluşcă, campaigner Greenpeace România. În această vară ANM a emis 132 de Coduri Roșii, cele mai multe din istoria meteorologiei. Criza climatică nu ocolește România. 


„Mai avem puțin timp pentru a pregăti o defensivă. Nu e de ajuns să protejăm pădurile care ne-au mai rămas în munți, și acestea afectate masiv de tăieri ilegale. Avem nevoie de o rețea forestieră națională care să protejeze orașele, comunitățile cele mai vulnerabile și terenurile agricole. E timpul să reconstruim soluția naturală pe care o oferă pădurile, pierdută din ignoranță, lăcomie și proastă administrare”, au subliniat iniţiatorii campaniei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 02 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 02 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Prețul aurului a crescut cu 0,74%
Luni, 02 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Euro a cedat 1 ban în lupta cu leul
Pagina a fost generata in 0.7177 secunde