Calcule şi socoteli pentru măsurile de relaxare propuse de la 1 iunie

489
Calcule şi socoteli pentru măsurile de relaxare propuse de la 1 iunie - masuriderelaxare-1620669151.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Economiei a propus, după şedinţa de luni a Comitetului Interministerial în care s-a consultat cu reprezentanţii HoReCa, o serie de măsuri de relaxare de la 1 iunie 2021. De precizat, că revenirea la normalitate va ţine cont de contextul pandemic şi de gradul de vaccinare al populaţiei. Astfel că, la 50% grad de vaccinare, masca nu mai este obligatorie în aer liber şi se elimină restricţiile de deplasare pe timpul nopţii. Dacă gradul de vaccinare ajunge la 70% se elimină obligativitatea purtării măştii în spaţii publice.

În cazul în care până la 1 iunie se va ajunge la 5 milioane de oameni vaccinaţi cu cel puţin o doză, se vor anula restricţiile temporare privind călătoriile în scopuri turistice. În industria hotelieră, se va elimina limitarea gradului de ocupare. În prezent acesta este limitat la 70%.

În interiorul hotelului se vor putea organiza evenimente dacă participanţii vor fi vaccinaţi/testaţi/imunizaţi. Vor putea fi utilizate piscinele în interior şi exterior de către clienţii hotelului care sunt vaccinaţi/testaţi/imunizaţi. Bazele de tratament balneo-climateric vor putea să ridice restricţiile şi să reia la interior procedurile de aerosoloterapie şi hidrotermoterapie pe bază de resurse naturale. Se vor putea redeschide piscinele interioare cu respectarea măsurilor de distanţare în apă. În funcţie de incidenţa naţională, dar mai ales locală, se va realiza un ghid de restricţionare a activităţii spa-urilor şi piscinelor interioare în funcţie de capacitatea acestora.

Pentru baruri şi restaurante se va elimina limitarea de 50% privind capacitatea de servire şi va fi înlocuită cu măsuri de distanţare. Dacă incidenţa este între 3 şi 7,5/1.000, restaurantele, inclusiv barurile, cafenelele, cantinele vor rămâne deschise doar pentru persoanele vaccinate/testate/imunizate. Evenimentele mai mari de 20 de persoane, nunţi, botezuri, aniversări sau petreceri private, vor putea fi ţinute de persoanele vaccinate/imunizate/testate. Măsurile vor fi analizate în viitoarea şedinţă a comitetului care va avea loc în data de 7 mai 2021.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4627 secunde