Bugetele locale și județene vor încasa 80% din redevența exploatărilor de suprafață

162
Bugetele locale și județene vor încasa 80% din redevența exploatărilor de suprafață - bugetelelocalesijudetenevoriinca-1625169005.jpg

Articole de la același autor

Bugetele locale și județene vor putea fi suplimentate din redevența exploatărilor de suprafață, arată un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. În prezent, legea prevede că 80% din redevențele provenite din exploatările de suprafață revin autorităților locale și județene și numai 20% revin statului. Dar pentru că nu există norme de aplicare, legea nu a fost pusă în practică. Proiectul de act normativ, elaborat cu sprijinul ministerelor de specialitate, are menirea să soluționeze această lacună.

„Sumele provenite din redevență înseamnă un venit în plus pentru autoritățile locale și județene. Banii vor putea fi folosiți pentru proiectele comunităților locale”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Conform proiectului de act normativ, redevența pe exploatarea prin concesiune a apelor minerale naturale carbogazoase sau necarbogazoase, a nisipului, a pietrișului și a altor minerale feroase și neferoase, exploatate pe teritoriul unei localități va fi virată direct, de către concesionar, în proporție de 80%, autorităților din localitatea și județul respectiv, iar 20% la bugetul de stat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3075 secunde