Borbely vrea să suspende taxa auto de primă vânzare

339
Borbely vrea să suspende taxa auto de primă vânzare - laszloborbely-1327486150.jpg

Articole recomandate

Ministrul Mediului a anunțat în ședința de astăzi a Guvernului că dorește să propună suspendarea la plată a taxei de primă vânzare a mașinilor vechi, dar discuția ar putea continua luni, când Executivul intenționează să se reunească într-o nouă ședință, pentru a adopta ordonanțe de urgență, transmite Mediafax.

"Ministrul a informat Guvernul că dorește să pună în discuție această temă, dar probabil că discuția va fi continuată și luni, când Guvernul intenționează să se reunească într-o nouă ședință pentru a adopta mai multe ordonanțe de urgență, având în vedere că sesiunea Parlamentului începe miercuri ", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Conform legii, Guvernul nu poate înregistra ordonanțe de urgență în perioada vacanței parlamentare, aceste acte normative urmând să fie depuse la Parlament odată cu noua sesiune.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus, luni, coaliției ca taxa auto de primă vânzare pentru mașinile înmatriculate înainte de ianuarie 2007 să fie suspendată pentru circa un an , interval în care să fie achitată doar taxa de poluare auto, redusă cu 25%.

Măsura va fi introdusă de Guvern prin ordonanță de urgență.

Borbely a motivat solicitarea prin faptul că proprietarii de mașini vechi trebuie să beneficieze de timp suplimentar pentru a vinde autovehiculele, înainte de introducerea noii taxe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Taxa auto, amânată cu un an
Pagina a fost generata in 0.5112 secunde