BNR reduce dobânda de politică monetară

148
BNR reduce dobânda de politică monetară - bnr465x215-1596638064.jpg

Articole recomandate

Banca Națională a României care a redus dobânda de politică monetară de la 1,75 la 1,5 la sută pe an. Cu alte cuvinte, este încurajat consumul și sunt motivate investițiile, iar economia poate astfel să se mențină în mișcare în această perioadă în care este greu încercată, informează Digi24.ro. 


Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României, întrunit în ședința de miercuri, a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,50 la sută pe an începând cu data de 6 august.


Este deja a treia tăiere de dobândă din partea BNR de la începutul pandemiei și asta înseamnă că este încurajată circulația banilor, și nu depozitarea lor. Până acum, BNR a redus deja cu un punct procentual dobânda de politică monetară față de nivelul la care se afla în luna martie.


Instituția a mai decis reducerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,00 la sută pe an, de la 1,25 la sută pe an și a ratei dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) la 2,00 la sută pe an de la 2,25 la sută pe an, păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit, precum și continuarea efectuării de operațiuni repo și a cumpărării de titluri de stat în lei de pe piața secundară.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7334 secunde