X
X
Mai multe ştiri online:

BNR reduce dobânda de politică monetară

Ştire online publicată Miercuri, 05 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Sursa foto Capital.ro
BNR reduce dobânda de politică monetară - bnr465x215-1596638064.jpg
Banca Națională a României care a redus dobânda de politică monetară de la 1,75 la 1,5 la sută pe an. Cu alte cuvinte, este încurajat consumul și sunt motivate investițiile, iar economia poate astfel să se mențină în mișcare în această perioadă în care este greu încercată, informează Digi24.ro. 


Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României, întrunit în ședința de miercuri, a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,50 la sută pe an începând cu data de 6 august.


Este deja a treia tăiere de dobândă din partea BNR de la începutul pandemiei și asta înseamnă că este încurajată circulația banilor, și nu depozitarea lor. Până acum, BNR a redus deja cu un punct procentual dobânda de politică monetară față de nivelul la care se afla în luna martie.


Instituția a mai decis reducerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,00 la sută pe an, de la 1,25 la sută pe an și a ratei dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) la 2,00 la sută pe an de la 2,25 la sută pe an, păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit, precum și continuarea efectuării de operațiuni repo și a cumpărării de titluri de stat în lei de pe piața secundară.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2805 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2455 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3368 secunde