BNR a dat un nou impuls scumpirii creditelor bancare

213
BNR a dat un nou impuls scumpirii creditelor bancare - bnrdaunimpuls-1525706712.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna a început foarte prost pentru români. Ieri, consiliul de administrație al Băncii Naționale a României a decis:


• majorarea ratei dobânzii de politică monetară de la 2,25% la 2,50% pe an, începând cu data de 8 mai 2018;
• majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit de la 1,25% la 1,50% pe an, cu aceeași dată;
• majorarea ratei dobânzii aferente facilității de creditare de la 3,25% la 3,50% pe an;
• păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit. 


Potrivit comunicatului dat publicității: "Deciziile consiliului de administrație al BNR au ca scop asigurarea și menținerea stabilității prețurilor pe termen mediu,


într-o manieră care să contribuie la realizarea unei creșteri economice sustenabile și în condițiile prezervării stabilității financiare. Consiliul de administrație subliniază că mixul echilibrat de politici macroeconomice și implementarea de reforme structurale care să stimuleze potențialul de creștere pe termen lung sunt esențiale pentru menținerea stabilității macroeconomice și întărirea capacității economiei românești de a face față unor eventuale evoluții adverse".


Decizia BNR va fi urmată de scumpirea împrumuturilor, în principal a creditelor de consum. Dar, cu siguranță va fi afectat și mediul de afaceri, pentru că se vor scumpi creditele pentru finanțarea activității curente și pentru investiții. Prin intermediul pârghiei creditării, BNR încearcă să tempereze ascensiunea consumului și, pe această cale, a inflației. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Aprilie 2018
Stire din Economie : Leul e ciupit de toate valutele
Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Stire din Economie : Leul, îngenuncheat de toate valutele
Pagina a fost generata in 0.8899 secunde