Black Friday, în timp de pandemie. Comercianţii se aşteaptă la vânzări record

786
Black Friday, în timp de pandemie. Comercianţii se aşteaptă la vânzări record - fondblackfriday-1605119754.jpg

Articole de la același autor

De zece ani, cel mai mare eveniment de marketing, aşteptat deopotrivă de vânzători şi de cumpărători, Black Friday sau Vinerea Neagră, cum mai este cunoscut, ne-a cucerit şi pe noi, românii. Anul acesta, şi-au anunţat participarea peste 200 de companii din diverse domenii de activitate. Cea mai mare platformă de cumpărături online din România, va pune la vânzare, peste 4 milioane de produse.

Mai este puţin şi se dă startul goanei după chilipiruri. Vineri, 13 noiembrie, este ziua cea mare, în care puteţi alege dintr-o gamă variată şi surprinzătoare de produse, reduse considerabil. Printre cele mai inedite oferte scoase la vânzare, care ţin pasul cu vremurile, sunt testele Real Time PCR, măştile şi produsele medicale de igienă. Pentru testele RT PCR veţi primi un voucher în valoare de 199 lei, cu care vă veţi putea testa la o clinică privată anunţată de comerciant online. O altă categorie, de lux de data aceasta, va fi reprezentată de segmentul auto. Peste 200 de autoturisme şi motociclete vor avea reduceri considerabile, astfel încât să-şi găsească cumpărători. Pentru că, mobilitatea de a merge fizic într-un sediu, al unui dezvoltator imobiliar, s-a redus din cauza pandemiei, retailer-ul online, vine cu oferte şi pentru acest segment al locuinţelor. Astfel, tot de Black Friday sau de „vineri 13”, poate fi cu noroc pentru dumneavoastră şi să vă achiziţionaţi un apartament, redus cu 50.000 de euro. Mai puteţi găsi de la ceasuri şi bijuterii de lux, la betoniere şi chiar lingouri de aur. Tot acum aveţi ocazia să vă cumpăraţi vacanţe la preţ redus pentru sărbătorile de iarnă sau pentru anul viitor.

Scurt istoric, curiozităţi şi topuri ale vânzărilor

În 2011, trei antreprenori români au introdus pentru prima oară pe piaţa din România, conceptul de „Black Friday”, oferind reduceri importante la produsele de birotică şi sistemele de calcul pe care le comercializau atunci, pe magazinul lor online. Black Friday a fost importat din Statele Unite ale Americii, unde se desfăşoară, vinerea imediat următoare după Ziua Recunoştinţei, dând practic startul cumpărăturilor de Crăciun. Denumirea vine şi de la faptul că, nivelul mare al încasărilor înregistrate în această zi, îi făceau pe contabili, să noteze în datele contabile, cu negru vânzările pe plus, în timp ce culoarea roşie reprezenta vânzări pe minus. Numărul mare de comenzi, în acelaşi timp, a făcut ca la ediţia românească din 2016, site-ul unui comerciant să se blocheze. O altă curiozitate ar fi că Black Friday nu este ziua cu cele mai mari vânzări. Cel mai mult se cumpără, de fapt, de Crăciun. Cele mai căutate produse sunt din categoriile pentru casă şi electrocasnicelor mici. Telefoanele au şi ele mare trecere, iar produsele de îngrijire personală şi fashion înregistrează vânzări record.

Un alt top este cel al „secundei de aur” şi al „minutului de aur”. Anul trecut, în secunda de aur au fost vândute 250 de produse, iar 7.500 de comenzi au fost efectuate în minutul de aur. 2019 a fost un an bun, pentru o platformă de cumpărături online, în doar 23 de minute, s-au încasat 100 de milioane de lei, iar comenzile externe au fost date din 86 de ţări. Un alt record al anului trecut, a fost că s-au vândut 10 tone de cafea boabe şi o maşină nemţească s-a vândut la preţul de 110.447 euro.

Bărbaţii şi tinerii sunt publicul ţintă pentru marile reduceri anunţate. Specialiştii din domeniul vânzărilor online, estimează la ediţia din acest an, vânzări mai mari cu 20% comparativ cu anul trecut. Asta şi pentru că mediul online a devenit cel mai sigur mod de a face cumpărături în această perioadă. În acest sens, pentru a încuraja plata cu cardul, un retailer organizează o tombolă, la care premiul cel mare este un atutomobil electric.

Aşadar, nu uitaţi, vineri 13, vă puneţi ceasul să vă trezească peste noapte şi pregătiţi-vă să vânaţi ofertele marilor şi micilor comercianţi!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Martie 2020
Stire din Eveniment : Comerțul a prins viteză
Pagina a fost generata in 0.3546 secunde