BBC: Manifestaţii colorate şi zgomotoase la Summit-ul G7

382

Articole de la același autor

Liderii G7 trebuie să ia cele mai importante decizii din istoria omenirii cu privire la combaterea schimbările climatice, spune celebrul naturalist şi realizator TV Sir David Attenborough. Duminică, pe agenda întâlnirii s-au aflat combaterea schimbărilor climatice şi salvarea biodiversităţii.

Liderii statelor din G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, SUA şi UE este de asemenea reprezentată la summit) au avut duminică pe agenda întâlnirii combaterea schimbărilor climatice şi salvarea biodiversităţii, pregătind astfel terenul pentru conferinţa internaţională asupra climei (COP26) care se va desfăşura în noiembrie în oraşul scoţian Glasgow. Ei au convenit să sisteze ajutoarele guvernamentale directe pentru centralele termice care nu implementează măsuri de protejare a mediului. Sir David Attenborough s-a adresat liderilor mondiali adunați în Cornwall, atrăgând atenţia că oamenii ar putea fi „pe punctul de a destabiliza întreaga planetă”, scrie BBC. „Planeta se încălzește rapid. Acest lucru este fără îndoială. Societățile și națiunile noastre sunt inegale și acest lucru se vede clar, din păcate. Întrebarea pe care știința ne obligă să ne-o punem în mod special în 2021 este dacă, în urma faptelor noastre, suntem pe punctul de a destabiliza întreaga planetă. Dacă este așa, atunci deciziile pe care le luăm în acest deceniu, sunt cele mai importante din istoria omenirii”, a declarat naturalistul.

Ecologiştii au animat lucrările summit-ului G7

Ca la orice întâlnire a celor mai puternici lideri politici de pe glob, militanţii ecologişti animă prin manifestaţii zgomotose lucrările G7. Mii de ecologişti s-au reunit la Cornwall pentru a manifesta zgomotos şi colorat, pentru a le cere oamenilor politici să facă mai multe eforturi pentru combaterea schimbărilor climatice. Bătând din tobe, demonstranţii care au luat parte la un marş au traversat oraşul-port Falmouth, situat la 35 de kilometri de locul unde se desfăşoară summitul în localitatea Carbis Bay, dar care găzduieşte centrul de presă. Zeci de persoane costumate complet în roşu, pentru a ilustra ritmul accelerat de extincţie al speciilor, au condus marşul ecologist în spatele unei pancarte mari pe care se putea citi „G de la Greenwashing'”, termen care face referire la exagerarea de către companii sau guverne a performanţelor lor în protecţia mediului. Într-un alt colţ, de data asta pe plajă, militanţi ai unui ONG care luptă pentru combaterea sărăciei, s-au îmbrăcat în costume de baie dintr-un alt secol şi purtând măşti cu figurile liderilor celor şapte puteri ale lumii, s-au tolănit pe şezlongurile de pe plaja din Falmouth, gest prin care au dorit să ilustreze lipsa de acţiune a acestor lideri faţă de schimbările climatice. Aceiaşi militanţi au simulat pe malul mării o bătălie în jurul unei seringi uriaşe, pledând astfel pentru o suspendare a brevetelor care să permită producţia în masă de vaccinuri anti-COVID-19.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3631 secunde