Avertisment al BCE: Dobânzile la credite în euro vor crește

134
Avertisment al BCE: Dobânzile la credite în euro vor crește - euro1-1491227287.jpg

Articole recomandate

Guvernele și alți actori economici trebuie să fie pregătiți pentru majorarea costurilor de împrumut, după ani de dobânzi scăzute record, a afirmat luni Benoit Coeure, membru în Consiliul guvernatorilor BCE, transmite Reuters.


"Este evident că sectorul financiar și alți actori economici, în special guvernele, trebuie să se pregătească (pentru rate mai ridicate ale dobânzilor). Sper că guvernele din zona euro știu că ratele dobânzilor nu vor rămâne la actualele niveluri", a declarat Coeure, la o conferință pe teme financiare, desfășurată la Paris, potrivit Economica.net.

La ședința de politică monetară de luna trecută, Banca Centrală Europeană a menținut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%.

Coeure a adăugat că dobânda la depozite de minus 0,40%, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost eficientă pentru politica monetară, dar astfel de rate nu ar trebui să rămână prea mult timp în vigoare din cauza riscului slăbirii acelor bănci.

Dobânda negativă la depozite a fost intens criticată de bănci și investitori, în special în Germania, pentru că distorsionează piețele financiare și afectează profitabilitatea instituțiilor financiare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 03 Aprilie 2017
Stire din Economie : Turismul e pe val
Luni, 03 Aprilie 2017
Stire din Economie : Rata șomajului e staționară
Luni, 03 Aprilie 2017
Stire din Economie : Francul e în echilibru cu leul
Luni, 03 Aprilie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 03 Aprilie 2017
Stire din Economie : Ne mănâncă de vii birocrația
Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Economie : Euro e aproape de paritatea cu dolarul
Pagina a fost generata in 1.2129 secunde