X
X
Mai multe ştiri online:

Autoritățile germane vor intensifica controalele la angajatorii la care lucrează muncitori români

Ştire online publicată Joi, 13 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Autoritățile germane vor intensifica numărul controalelor la angajatorii din Germania la care lucrează muncitori români, iar sancțiunile pentru abaterile angajatorilor vor crește, au transmis, joi, ministrul german al Muncii și Problemelor Sociale, Hubertus Heil, și omologul său român, Violeta Alexandru, într-o declarație comună remisă la finalul videoconferinței pe care au avut-o pe parcursul zilei, potrivit Digi24.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), în timpul discuției al cărei subiect principal a fost protejarea drepturilor lucrătorilor români din Germania, cei doi oficiali au ajuns la concluzia că drepturile acestora trebuie aplicate mai atent.


"În special în timpul pandemiei, ne propunem să intensificăm cooperarea dintre cele două țări. Suntem de acord că munca nu trebuie să-i îmbolnăvească pe oameni - nici pe câmp, nici în abatoare, nici în altă parte! Toți lucrătorii trebuie să beneficieze de condiții corecte de muncă indiferent de tipul contractului încheiat. În Germania, drepturile lucrătorilor români trebuie respectate și mai atent aplicate", se menționează în declarația comună remisă de cei doi miniștri.


Înregistrarea obligatorie a timpului de lucru pentru muncitorii români din Germania este o altă măsură avută în vedere de Hubertus Heil și de Violeta Alexandru.
"Germania va face un pas important în ceea ce privește Legea privind sănătatea și securitatea în muncă. Mai multe controale, standarde mai ridicate pentru cazare și înregistrarea obligatorie a timpului de lucru, precum și sancțiuni mai mari pentru abaterile angajatorilor - acestea sunt cele trei tipuri de măsuri concepute pentru a preveni abuzul și exploatarea în viitor", se precizează în declarația comună a celor doi miniștri ai Muncii.


Cele două țări vor coopera în cadrul Uniunii Europene pentru protejarea drepturilor lucrătorilor sezonieri
Hubertus Heil și Violeta Alexandru s-au angajat ca cele două țări să coopereze în cadrul Uniunii Europene pentru protejarea drepturilor lucrătorilor sezonieri.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31449 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3885 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1453 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1251 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4017 secunde