Atenție la mașinile second hand! ANAF vă poate amenda drastic

320
Atenție la mașinile second hand! ANAF vă poate amenda drastic - dddd-1582881461.jpg

Articole recomandate

Inspectorii antifraudă au aplicat amenzi de peste 3,9 milioane de lei și au confiscat 35 de autoturisme de lux, second hand, în urma unor acțiuni de control derulate în ultimele zece luni, la nivel național, asupra a 472 de contribuabili - persoane juridice și fizice, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), transmis Agerpres. Potrivit Fiscului, mașinile proveneau din Germania, Olanda și Austria, prejudiciile rezultate din vânzarea acestora, fără a fi plătite obligațiile fiscale către stat, depășind 84 milioane de lei. De asemenea, au fost instituite 51 de măsuri asigurătorii asupra a 170 de autoturisme.

În urma acțiunilor de control au mai existat 20 de situații în care s-au sesizat organele de urmărire penală pentru prejudicii cauzate bugetului de stat în valoare totală de peste 72 milioane de lei.

Instituția notează că parte dintre cazurile instrumentate de către inspectorii DGAF au fost valorificate de organele competente sesizate, în cadrul unor acțiuni comune, precum acțiunea din data de 25 februarie, inițiată de polițiști ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice - IGPR.

ANAF atrage atenția asupra faptului că prețul mic al unei mașini la mâna a doua poate ascunde mai mult decât probleme tehnice și precizează, în același timp, că acțiunile de control în acest domeniu vor continua.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3746 secunde