Atenție evazioniști, Antifrauda a pus ochii pe firmele din județul Constanța!

3890
1
Atenție evazioniști, Antifrauda a pus ochii pe firmele din județul Constanța! - atentieevazionisti-1507731238.jpg

Articole de la același autor

În primele nouă luni ale anului 2017, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat peste 26.000 de contribuabili, din care peste 3.500 din județul Constanța, se arată în răspunsul transmis de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală, la solicitarea cotidianului "Cuget Liber".

Dacă ținem cont de faptul că, în România, potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului, sunt 1.185.703 de agenți economici activi din punct de vedere juridic, din care 43.904 de agenți economici în județul Constanța, rezultă că, la nivel național, inspectorii antifraudă au controlat doar 2,19% din totalul agenților economici, în timp ce, în județul nostru, au fost verificați 7,97% din total. Cum se explică această diferență semnificativă? Riscul de evaziune fiscală este mai mare în județul Constanța decât în restul țării ori inspectorii fiscali de la malul mării sunt mai activi decât cei de aiurea?

Din răspunsul primit mai aflăm că, în urma controalelor, inspectorii antifraudă au identificat prejudicii cauzate bugetului de stat în valoare de peste 1,43 miliarde de lei, pentru care au înaintat organelor de sesizare penală 357 de acte de sesizare. Dintre acestea, 30 de acte de sesizare penală, cu prejudiciu de peste 105 milioane de lei, au fost întocmite pentru contribuabili din județul Constanța.

De asemenea, inspectorii antifraudă au identificat sume reprezentând prejudicii aferente actelor de sesizare penală și au aplicat sancțiuni contravenționale de peste 1,422 miliarde de lei, din care 120 milioane de lei pentru contribuabili din județul Constanța.

Valoarea totală a confiscărilor de mărfuri și bunuri depășește suma de 20 milioane de lei, peste 50% reprezentând îmbrăcăminte și încălțăminte fără documente de proveniență.

În privința firmelor "fantomă", inspectorii antifraudă au întocmit și transmis organelor fiscale 130 de avize privind propunerea de declarare în inactivitate a unor operatori economici, dintre care 10 din județul Constanța, care fie au declarat date false de identificare a domiciliului fiscal, fie nu funcționează la domiciliul fiscal declarat. 

Comentează știrea

Beria
12 octombrie 2017
Felicitari

Era mare nevoie de implicarea serviciului anti-frauda in municipiul Constanta(initial) si apoi in judet.Caracatita pusa in miscare de trio-ul Mazare,Strudinschi si Constantinescu este incomensurabil de mare,ca sa nu zic,generalizata.Activitatile vizate,sunt foarte multe:comertul stradal,comertul din pietele din oras(dominate de tigani),comertul cu legume-fructe,cu flori,ceasornicari,stomatologi,notari,la paine(covrigi),magazinele mici de cartier,baruri,cafenele,etc...Este de munca,nu gluma,mai ales ca alte institutii de control din judet,nu si-au facut datoria de frica factorului politic.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6259 secunde