Atenție, agenți economici! V-ați dotat cu case de marcat cu jurnal electronic?

490
Atenție, agenți economici! V-ați dotat cu case de marcat cu jurnal electronic? - aterntiecasedemarcat-1530715012.jpg

Articole de la același autor

Potrivit legislației în vigoare, începând cu data de 1 iunie, firmele mijlocii și mari sunt obligate să utilizeze doar case de marcat cu jurnal electronic. Pentru firmele mici, această obligație începe de la 1 august. Nerespectarea legii va fi sancționată abia de la 1 septembrie, în cazul firmelor mijlocii și mari, iar pentru firmele mici, de la 1 noiembrie 2018. 


După termenul de grație, agenții economici care vor continua să folosească vechile case de marcat fiscale vor fi sancționați cu amenzi și suspendarea activității. 


Numărul agenților economici care au achiziționat, până în prezent, noile tipuri de case de marcat electronice este foarte scăzut. Unii amână să se doteze, iar alții pur și simplu nu au aflat de noile prevederi ale legii. 


Cei ce tot amână achiziționarea caselor de marcat vor avea surpriza ca furnizorii să nu le poată satisface cererea la timp. Trebuie ținut cont și de faptul că punerea în exploatare a noilor tipuri de case de marcat necesită o serie de operațiuni din partea furnizorilor, care iau și ele ceva timp. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3063 secunde