Atacurile cibernetice sunt în continuă creștere și tot mai sofisticate

80
Atacurile cibernetice sunt în continuă creștere și tot mai sofisticate - atacurileciberneticesuntincontin-1603355557.jpg

Articole de la același autor

A fost publicat raportul anual al Agenției Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA). Documentul prezintă principalele amenințări cibernetice identificate în anii 2019 și 2020. Potrivit autorilor raportului, atacurile sunt în continuă creștere, tot mai sofisticate, mai precis direcționate, mai răspândite și adesea nedepistate. În majoritatea cazurilor, motivația lor este de natură financiară.

De asemenea, se înregistrează o creștere a phishing-ului, a mesajelor de tip spam și a atacurilor cu țintă precisă pe platformele de comunicare socială. Pe parcursul pandemiei de coronavirus, a fost pusă la încercare securitatea cibernetică a serviciilor de sănătate, în timp ce adoptarea unor noi regimuri de muncă și de învățământ la distanță, de comunicare interpersonală și de teleconferință au modificat, de asemenea, spațiul cibernetic.

Uniunea Europeană ia măsuri ferme de consolidare a capacităților în materie de securitate cibernetică. Astfel, până la sfârșitul anului 2020, va actualiza legislația în domeniul securității cibernetice. Totodată investește în cercetarea și consolidarea capacităților în materie de securitate cibernetică, precum și în sensibilizarea publicului cu privire la noile amenințări și tendințe cibernetice. Un exemplu în acest sens este campania anuală intitulată „Luna securității cibernetice”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.535 secunde