Îndemnul omului de afaceri Niculae Dușu:

"Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să dăm dovadă de solidaritate!"

1027

Articole de la același autor

Articolul "Celco Grup pune la dispoziția unităților medicale constănțene suma de 200.000 de euro", publicat în ediția din 20 martie 2020 a cotidianului "Cuget Liber" a avut un deosebit ecou în rândul cititorilor noștri. La ora 13, înregistrase peste 5.100 de accesări. Mai mulți cititori au ținut să salute gestul Celco Grup, transmițându-i felicitări prin intermediul ziarului nostru.

Ieri, Niculae Dușu, președintele Celco Grup, ne-a informat că, în cursul zilei de 19 martie, la solicitarea directorului Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Grasa, a fost achiziționat un aparat nebulizator în valoare de 20.000 de lei. Aparatul va asigura dezinfectarea profesională a Unității de Primiri Urgențe, în urma transportului bolnavilor aflați în carantină, va reduce riscul de transmitere a bolilor infecțioase și va menține siguranța în unitate. Iar în ziua de 20 martie, se aflau în drum spre spital cele 2.000 de teste rapide pentru COVID 19, comandate de Celco Grup.

"Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să dăm dovadă de solidaritate! Nimic nu prețuiește mai mult decât viața. Noi, cei de la Celco Grup susținem efortul general prin aceste contribuții bănești și prin muncă. Producția trebuie să continue acolo unde este posibil, luând, cele mai riguroase măsuri de protecție a personalului.

La unitățile de producție din Celco Grup am asigurat toate măsurile de securitate sanitară a personalului. Angajații au fost dotați cu măști de protecție. Am impus regula ca oamenii să lucreze la depărtare de cel puțin un metru unul de celălalt. Acolo unde a fost posibil, am organizat munca de acasă. În relația cu clienții și furnizorii utilizăm la maximum mijloacele de comunicare la distanță. Se asigură condițiile de igienă și dezinsecție în unitate și am achiziționat 30 de termometre speciale. Până în prezent nu am înregistrat cazuri de îmbolnăviri", a declarat omul de afaceri.

Având în vedere că deține președinția Asociației Producătorilor de BCA "ProBCA", i-am solicitat lui Niculae Dușu să ne descrie situația producției de BCA în condițiile crizei generate de epidemie.

"Pentru următoarele 30 de zile cât este prevăzută starea de urgență, industria producătoare de BCA nu cred că va avea probleme. Relația cu furnizorii se desfășoară normal, iar Celco și celelalte fabrici au clienți. În schimb, apar impedimente în cazul investițiilor pe care le avem cu parteneri străini. Spre exemplu, la Celco avem programată modernizarea mașinii de tăiat și a altor echipamente cu o firmă din Olanda. De comun acord, am stabilit să se livreze echipamentul dinainte, iar oamenii pentru montaj și punerea în funcțiune să vină după încetarea crizei. E o măsură de protecție și din partea furnizorului, și din partea noastră. Și în port, la compania Socep, a venit macaraua Liebherr de 84 tone. Fabricantul

ne-a solicitat să amânăm montajul. Este o măsură de responsabilitate de ambele părți. Investițiile locative merg înainte. Dezvoltatorii nu și-au întrerupt activitatea. Au nevoie de materiale de construcție. Pe termen scurt, construcțiile rezidențiale nu au probleme. Riscurile ar putea să apară din cauza lipsei finanțărilor. Viitorul afacerilor depinde de cât de repede vom reuși să stopăm răspândirea virusului", afirmă președintele Asociației "ProBCA"



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4932 secunde