Asiguratorii au plătit 9,37 milioane euro pentru decesele provocate de coronavirus

69
Asiguratorii au plătit 9,37 milioane euro pentru decesele provocate de coronavirus - asiguratoriiauplatit937milioanee-1637606227.jpg
De la începutul pandemiei, în perioada martie 2020 – august 2021, companiile de asigurări au plătit ca urmare a efectelor îmbolnăvirii cu SARS-Cov 2, inclusiv a deceselor cauzate de acest virus, indemnizații de 9,37 milioane euro în baza polițelor de viață și de sănătate. Astfel, peste 10.000 de familii au beneficiat în perioada pandemiei de protecția financiară oferită de o poliță de asigurare facultativă, informează Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România – UNSAR.

În primul semestru al acestui an, volumul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări de viață a crescut cu 24% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce asigurările de sănătate s-au dezvoltat cu 8%, arată datele ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară. Aceste evoluții reflectă faptul că asigurările de viață și asigurările voluntare de sănătate răspund nevoilor românilor, dar și că ele au devenit un instrument de protecție din ce în ce mai des folosit.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2081 secunde