Asigurarea de viaţă, o declaraţie de dragoste pentru cei dragi

159
Asigurarea de viaţă, o declaraţie de dragoste pentru cei dragi - asigurarideviatasursaaegonro-1602006245.jpg

Articole de la același autor

Piaţa asigurărilor din România este în creştere, arată ultimele date ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Pandemia Covid-19 a influenţat evoluţia pozitivă mai ales a segmentului asigurărilor de sănătate, care au înregistrat în primul semestru al anului 2020, o creştere de 29%. Asigurările generale reprezintă cea mai mare pondere de 81% din totalul primelor brute subscrise de societăţile de asigurare autorizate.



Acestea sunt date statistice care interesează sau nu un număr de oameni. Deţinem asigurări pentru autoturisme, pentru că ne obligă legea, ne asigurăm bunuri, locuinţe, dar viaţa? Câţi dintre noi se gândesc să-şi asigure propria viaţă, sau să-şi facă asigurare de sănătate? Nu avem educaţia financiară necesară pentru a economisi sau banii sunt prea puţini ca să mai ajungă şi pentru o poliţă de asigurare? Specialiștii susțin că o astfel de poliţă te-ar putea scăpa de grija zilei de mâine.

„Noi preluăm un risc probabil şi ni-l asumăm pentru o sumă lunară asigurată. Poliţa intră în vigoare în momentul semnării ei. În cazul poliţei de viaţă suma minimă garantată este de 25.000 de lei. La aceasta s-a mai adăugat un risc, cel de accident rutier, în cazul căruia compania noastră oferă triplul sumei asigurate”, ne-a spus M. Năstase, agent de asigurare la Metropolitan Life.

Asigurările de sănătate, colacul de salvare în caz de îmbolnăvire

Viaţa noastră este într-o continuă instabilitate. Ne confruntăm zilnic cu riscuri imprevizibile, cum ar fi boala, accidentele, invaliditatea sau decesul celor dragi. Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru protecţia ta şi a familiei tale este să iei legătura cu un consultant de asigurări.

„Fiecare client în parte este diferit cu nevoi diferite. De aceea în primă fază se completează un formular în urma căruia se definitivează cerinţele principale şi personale ale viitorului asigurat şi se emite o soluţie. Perioada de aşteptare, în cazul asigurărilor de sănătate este de 180 de zile, timp în care clientul este verificat dacă este eligibil unei astfel de poliţe”, a precizat M. Năstase.

Pentru a beneficia de o poliţă de asigurare trebuie să achiţi un cost. Tu stabileşti cât plăteşti şi când vrei să plăteşti: lunar, trimestrial, semestrial sau anual. În tot acest timp eşti asigurat dacă achiţi la timp poliţa de asigurare.

„Perioada de asigurare este de 10-20 până la 75 de ani, iar vârsta la care o persoană poate fi asigurată este de la o zi şi până la 65 de ani. Compania noastră oferă mai multe tipuri de produse cu investiţie şi de protecţie. La modul general sunt poliţe Life, Non Life, Sănătate şi Investiţii. Prima anuală la poliţa Life pleacă de la 25.000 de lei şi poate ajunge la cât îşi permite clientul. Acoperă îmbolnăvirile la care se adaugă Covid-19. Dacă ai nevoie de spitalizare 14 zile şi eşti asigurat la noi, poliţa îţi plăteşte spitalizarea şi medicamentele, chiar dacă eşti internat într-o unitate spitalicească de stat. O altă poliţă de sănătate foarte bună este Ultramed care acoperă 32 de boli grave şi cu intervenţii chirurgicale şi spitalizări în spitale din străinătate. În cazul acesteia poliţa de asigurare este mai mare dar şi beneficiile pe măsură. Prin Top Protect ai asigurate mai multe proceduri medicale: tratamentul cancerului, intervenţie chirurgicală de by-pass coronarian, înlocuirea sau corecţia valvei cardiace, neurochirurgie, transplant de organe. Sunt multe pachete de asigurare care vin în întâmpinarea clienţilor noştri. Totul este să ne contacteze”, a adăugat agentul de asigurări.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3907 secunde