ASF: Informați-vă înainte de a investi pe piața de capital!

Miercuri, 17 Februarie 2021, 18:58
339
Autoritatea de Supraveghere Financiară atrage atenția potențialilor investitori de a se informa temeinic asupra entității cu care doresc să încheie contracte de intermediere, în cazul adoptării deciziei de a efectua operațiuni cu instrumente financiare (în special cu cele complexe), respectiv de a verifica dacă societatea în cauză este înregistrată în Registrul A.S.F.
Anterior deciziei de a efectua operațiuni cu instrumente financiare complexe, investitorii trebuie să se asigure că înțeleg mecanismele asociate acestora, nefiind recomandate investițiile în astfel de instrumente dacă nu dețin cunoștințe solide în domeniu și dacă nu își permit riscul de a pierde banii investiți.
A.S.F. atrage atenția și asupra faptului că furnizarea de servicii de investiții sau desfășurarea de activități de investiții fără a deține autorizația sau aprobarea necesară este incriminată de legislația pieței de capital, fiind considerată infracțiune, cu consecințele aferente în ceea ce privește modalitatea de cercetare și sancționare a acestor fapte.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat recent pe site-ul propriu informări către investitori cu privire la faptul că entitățile Green Seeds Marketing S.R.L. și Cronos Ares Partners S.R.L. nu sunt autorizate de A.S.F. să presteze servicii și activități de investiții în conformitate cu legislația în vigoare.
Una dintre activitățile desfășurate de Autoritatea de Supraveghere Financiară în vederea asigurării stabilității, competitivității și bunei funcționări a piețelor de instrumente financiare, pentru promovarea încrederii în aceste piețe și în investițiile în instrumente financiare, precum și pentru asigurarea protecției operatorilor și investitorilor împotriva practicilor neloiale, abuzive și frauduloase este aceea de monitorizare a prestării pe teritoriul României de servicii și activități de investiții prevăzute de Legea nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare, cu modificările și completările ulterioare, de către entități care nu sunt autorizate, în condițiile expres stipulate de lege să presteze astfel de servicii și activități.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.3073 secunde