Arma de asalt Berretta va fi produsă la Plopeni

1623
Arma de asalt Berretta va fi produsă la Plopeni - armadeasaltberrettavafiprodusala-1560280705.jpg

Articole de la același autor

Uzina Mecanică Plopeni și Berretta Holding au semnat memorandumul de înțelegere care pune bazele asocierii pentru producția în România a armei de asalt ARX 160. 


"Este un moment important, un proiect strategic, acest protocol între Beretta și Uzina Plopeni. Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generație. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie înființată compania mixtă, iar cel târziu peste șase luni, să înceapă producția", a declarat ministrul Economiei, Niculae Bădălău. 


Structura societății mixte este: 80% Plopeni și 20% Beretta. În acest mod se vor împărți și profiturile societății mixte. Beretta oferă rețeaua sa de reprezentare și distribuție: 52 de agenții în 52 de țări. 


La Plopeni, va avea loc un transfer tehnologic în valoare de 6,5 milioane de euro. Se vor crea peste 150 de locuri de muncă doar în Plopeni, pentru început se vor face 50 de noi angajări. Pe orizontala industriei vor fi implica mai multe companii românești, printre care IOR SA, aflată în portofoliul Ministerului Economiei. 


Pe fiecare armă produsă în parteneriat cu Beretta la Plopeni poate fi montată o lunetă sau un dispozitiv de ochire produs la IOR. Producția ar putea fi de 20.000 de bucăți pe an pentru arma de asalt de calibru 5,56 NATO.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6144 secunde