Anunț de ultimă oră de la Guvern, privind programul "Prima Casă"

127
Anunț de ultimă oră de la Guvern, privind programul

Articole recomandate

Plafonul alocat al garanțiilor care pot fi emise pentru anul 2018 în cadrul programului "Prima casă" este de 2 miliarde lei, potrivit unei Hotărâri aprobate în ședința de miercuri a Guvernului.


"Principalele schimbări vizează reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,5% la 2%, în scopul uniformizării nivelului costurilor totale ale tuturor categoriilor de finanțări care pot fi acordate în cadrul programului Prima Casă, eliminarea utilizării valorii de reîntregire a plafonului (revolving) pentru emiterea de garanții în anul 2018, clarificarea principiilor de realocare către finanțatori a rezervei rămase nealocate din plafonul anual, precum și simplificarea procedurii de radiere în situația respingerii cererii de plată a creditului garantat în cadrul programului", se arată în comunicat, informează News.ro.

Drept urmare, decizia de reducere a marjei maxime de dobândă de la 2,5% la 2% a fost luată pentru corelarea prevederilor privind costul total al finanțărilor garantate pentru achiziția de locuințe cu cea pentru construcția de locuințe, urmărindu-se evitarea oricărei discriminare în acest sens, potrivit Guvernului.

"În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ aprobat de Guvern, finanțatorii au obligația să transmită Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM) și Ministerul Finanțelor Publice nivelul costurilor totale pe care le aplică finanțărilor garantate pentru construcția de locuințe", se arată în comunicat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Schimbare la vârful OMV Petrom
Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.2175 secunde