Antifrauda Fiscală ia la puricat comerțul online din zilele de Black Friday

130
Antifrauda Fiscală ia la puricat comerțul online din zilele de Black Friday - antifraudafiscalaialapuricatcome-1605291610.jpg

Articole de la același autor

Evaziunea fiscală și-a găsit o nouă victimă: comerțul online. O demonstrează rezultatul controalelor efectuate de inspectorii antifraudă fiscală în ultima perioadă.

Iată, în intervalul 1 septembrie – 6 noiembrie 2020, aceștia au verificat activitatea a 233 contribuabili care efectuau comerț electronic și au identificat o serie de abateri de la legislația fiscală, pentru sancționarea cărora au dispus amenzi și confiscări în valoare totală de 608.157 lei. De asemenea, au fost calculate impozite și taxe datorate în valoare totală de 15,7 milioane lei, iar pentru asigurarea recuperării creanțelor au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare totală de 7,63 milioane lei.

ANAF a avertizat că inspectorii antifraudă fiscală vor monitoriza tranzacțiile online efectuate cu ocazia evenimentului Black Friday din acest weekend, precum și obligațiile fiscale ce se vor naște în această perioadă de reduceri, care conduc la volume foarte mari de vânzări.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală le reamintește și firmelor de curierat că au obligația legală de a verifica identitatea reală a vânzătorilor cu care încheie contracte pentru livrarea mărfurilor.

Totodată, ANAF încurajează conformarea voluntară și le reamintește tuturor persoanelor și firmelor care au avut venituri din vânzări online că pot accesa facilitățile fiscale privind plata obligațiilor bugetare.

De la debutul operațiunii „Mercur”, inspectorii ANAF au verificat clienți ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrări cu plata „ramburs”. Este vorba de persoane fizice care au vândut online en-detail produse achiziționate angro, cât și de persoane juridice care au achiziționat intracomunitar sau au importat bunuri. Pentru bunurile livrate s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate către cumpărători fictivi, apoi le-au comercializat la valoarea reală, prin intermediul platformelor online cu livrare directă către cumpărătorii reali.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5399 secunde