Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin

Marţi, 07 Aprilie 2020
187
Reprezentanții companiei Antibiotice Iași au anunțat, marți, că reiau producția de Paracetamol și Novocalmin, în regim de urgență, această decizie fiind luată pentru a susține sistemul de sănătate românesc în perioada pandemiei de coronavirus, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, Antibiotice Iași a reluat fabricarea acestor produse în regim de urgență, în contextul în care atât Paracetamolul, cât și Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripție medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naționale de tratament în UE ca primă opțiune la inițierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecția cu COVID-19.

"Suntem permanent vigilenți la nevoile pacienților și medicilor români și ne adaptăm planurile de producție pentru a răspunde prompt cererii de medicamente din piață. Antibiotice Iași dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizații de punere pe piață), materii prime, know-how-ul de fabricație, pentru a fi capabilă în orice moment să producă și să livreze o întreagă gamă de medicamente pentru milioane de pacienți, inclusiv pentru tratamentul simptomatic COVID-19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul și Novocalminul în fabricație a fost luată pentru că suntem și vom rămâne solidari față de sistemul medical românesc, față de toți pacienții români", a declarat, prin intermediul comunicatului de presă, Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Atât Paracetamolul cât și Metamizolul sodic fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice și antipiretice. Ele ameliorează durerea și reduc temperatura corpului în caz de febră. Metamizolul sodic este recomandat pe bază de prescripție medicală atât în durere cât și în combaterea febrei, atunci când aceasta este refractară la alt tratament.

Pagina a fost generata in 0.4786 secunde