Angrosiștii de carburanți nu vor mai fi obligați să dețină spații de depozitare

367
Angrosiștii de carburanți nu vor mai fi obligați să dețină spații de depozitare - angrosistiidecarburanti-1551731175.jpg

Articole de la același autor

Procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează produse energetice a fost îmbunătățită, pentru a sprijini dezvoltarea industriei de profil, a anunțat ANAF. 


Conform unui proiect de ordin, pe viitor, firmele care comercializează produse energetice în sistem angro nu vor mai fi obligate să dețină spații de depozitare pentru acestea. De asemenea, dispar și formalitățile aferente recepționării și livrării produselor energetice din aceste spații.


Cu toate acestea, dacă activitatea necesită utilizarea spațiilor de depozitare, rămân valabile condițiile de control și supraveghere a acestora (dotarea cu rezervoare verificate metrologic, dotarea cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la cu rezervoarele ce carburanți, dotarea cu sistem de supraveghere video).


"Mă bucur că noua conducere a ANAF a înțeles importanța unei atitudini corecte față de mediul de afaceri și și-a asumat eliminarea acestui obstacol din fața competiției loiale pe piața produselor energetice. Această abordare respectă angajamentul meu pentru încurajarea dezvoltării mediului de afaceri autohton și reprezintă o premisă importantă pentru succesul modernizării și eficientizării activității ANAF. Rolul statului este de a încuraja mediul de afaceri  și de a le crea condițiile pentru un comportament corect. Iar, dacă sunt identificate derapaje, intervenția statului trebuie să fie punctuală, proporțională și adecvată nivelului riscului identificat, fără afectarea activității tuturor participanților la piață", a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.


Pentru unii agenți economici, măsura vine prea târziu, după ce au cheltuit sume de până la jumătate de milion de euro pentru a se conforma normelor birocratice. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3305 secunde