Anchetă ASF în urma prăbușirii bursei de miercuri

148
Anchetă ASF în urma prăbușirii bursei de miercuri - bvbro-1545398081.jpg

Articole recomandate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început să realizeze o analiză a tranzacțiilor derulate miercuri, 19 decembrie, pe piața administrată de Bursa de Valori București deoarece ar exista elemente ce intră sub incidența abuzului de piață.

"În situația în care, în urma analizelor efectuate, sunt constatate nerespectări ale prevederilor legale incidente, Autoritatea adoptă măsuri care pot fi făcute publice, în funcție de caracterul acestora. Ori de câte ori rezultatul analizelor efectuate s-a concretizat în măsuri de autoritate, care potrivit caracterului acestora se înscriau în categoria informațiilor publice, acestea au fost aduse la cunoștința publicului", au precizat reprezentanții ASF, într-un comunicat.

Potrivit Agerpres, Bursa de la București a consemnat miercuri o scădere record, în condițiile în care indicele BET, care arată evoluția celor mai lichide 15 acțiuni, a înregistrat un declin de 11,52%. Cele mai mari pierderi le-au consemnat acțiunile băncilor, titlurile Banca Transilvania încheind sesiunea cu o scădere de 19,91% și BRD-GSG de 16,62%. Scăderea a avut loc, după ce ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a prezentat marți seara, de la Palatul Victoria, o serie de măsuri fiscal – bugetare care urmează să fie adoptate până la sfârșitul acestui an, printre cele mai importante vizând o "taxă pe lăcomie" care să se aplice, de la 1 ianuarie 2019, instituțiilor financiar-bancare, plafonarea prețului gazelor și un impozit de 3% pe cifra de afaceri pentru companiile din energie și telecom., scrie libertatea.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5935 secunde