ANAT ar vrea să se adopte și în România modelul Greciei pentru sezonul turistic

327
ANAT ar vrea să se adopte și în România modelul Greciei pentru sezonul turistic - romaniaartrebuisaadopte-1615572673.jpg

Articole de la același autor

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) consideră că România ar trebui să ia exemplul Greciei care îşi va deschide sezonul estival în data de 14 mai. „România ar trebui să urmeze exemplul Greciei, prin acţiuni concrete, prin predictibilitate, dar şi prin promovare, care trebuie începută în forţă de pe acum, pentru a avea asigurat un viitor bun pentru turismul de incoming. Doar astfel putem crea premisele relansării turismului”, a precizat Dumitru Luca, preşedintele ANAT.

Şi în România se pot crea protocoale specializate pentru fiecare activitate şi pot fi instruiţi mii de angajaţi, sub responsabilitatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în cooperare cu alte ministere şi instituţii de stat şi cu reprezentanţii sectorului privat. Turismul reprezintă o industrie de interes naţional, iar incoming-ul înseamnă export de servicii, a mai susţinut preşedintele ANAT.

Ministrul elen al Turismului, Haris Theocharis, a anunţat zilele trecute că turismul grecesc se va deschide pe 14 mai. Accesul va fi permis celor care înaintea călătoriei fie s-au vaccinat, fie au dezvoltat anticorpi în urma infecţiei cu noul coronavirus sau vor avea un test recent, negativ, de COVID-19.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6931 secunde