ANAF vine cu precizări

348
ANAF vine cu precizări - precizari-1469719810.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală a făcut următoarele precizări cu privire la proiectul aflat în dezbatere publică privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale:


Pentru combaterea evaziunii fiscale, sunt vizate atât circuitele comerciale ample și complexe, cât și comerțul cotidian. Dacă pentru identificarea rețelelor tranzacționale frauduloase este necesară monitorizarea tranzacțiilor sau controlul prețurilor de transfer, pentru combaterea "micii" evaziuni, este necesară, printre alte măsuri, corelarea datelor referitoare la rulajele comunicate de POS-uri cu datele înregistrate pe bonul fiscal. Această propunere facilitează combaterea evaziunii fiscale, iar datele sunt necesare în cazul în care casele electronice de marcat întrerup transmiterea de informații către ANAF (defecțiune, suspendare servicii internet, pană de curent, rea intenție etc). 


Propunerea respectă prevederile Codului de procedură fiscală conform căruia băncile trebuie să comunice ANAF lista persoanelor care deschid ori închid conturi, rulajele sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum și informațiile sau documentele referitoare la operațiunile derulate prin acele conturi. În acest sens, sunt importante datele aferente tranzacției, inclusiv contul din care s-a făcut plata pentru bunurile sau serviciile achiziționate.


Proiectul respectă prevederile legale privind accesul la informații și protejarea datelor personale. Procesul de consultare publică a fost demarat acum 10 zile, miercuri 27 iulie având loc o întâlnire cu patronatele din domeniul bancar. Proiectul aflat in dezbatere publică are în vedere creșterea gradului de conformare a operatorilor economici, reducerea evaziunii fiscale și fiscalizarea veniturilor nedeclarate de către operatorii economici. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5093 secunde