Alunecările, împiedicările și căderile de la bordul navelor au costat 155 milioane de dolari, în ultimii 10 ani

167
Alunecările, împiedicările și căderile de la bordul navelor au costat 155 milioane de dolari, în ultimii 10 ani - alunecariledelabordulnavelor-1465139896.jpg

Articole de la același autor

Alunecările, împiedicările și căderile reprezintă un pericol grav pentru sănă-tatea echipajelor de la bordul navelor. Navigatorii se pot răni în timp ce se deplasează pe o navă în marș, supusă de multe ori unor mișcări violente. Pretențiile adresate asiguratorilor pentru vătămările corporale rezultate în urma unor astfel de accidente petrecute la bordul navelor însumează 155 de milioane dolari, în ultimii zece ani. 


Clubul de asigurări P & I din Marea Britanie recomandă o abordare proac-tivă și precaută pentru combaterea acestor tipuri de accidente, pentru a evita producerea unor leziuni grave și pentru a reduce costurile uriașe generate asiguratorilor. 


Pentru a ajuta la creșterea securității muncii pe mare, clubul a elaborat urmă-toarea listă de recomandări pentru echipaje:
Asigurați-vă că există întotdeauna o iluminare adecvată în zonele periculoase! Pericolele și obstacolele trebuie evaluate în mod regulat, identificate sau marcate în mod clar. Suprafețele anti-alunecare trebuie să fie instalate și întreținute permanent. Membrii echipajului trebuie să poarte întotdeauna încălțăminte adec-vată. Trebuie depuse eforturi pentru a menține zonele de lucru curate, fără urme de petrol, gunoaie și echipamente. Căile de acces trebuie să fie dotate cu balustrade și corzi. 


Trebuie să fie întotdeauna în funcțiune echipamentele de siguranță, cum ar fi hamurile și plasele. Dacă are loc un incident, trebuie luate următoarele măsuri pentru a atenua consecințele:
• înregistrările exacte trebuie să fie păstrate la toate tipurile de accidente;
• trebuie urmate procedurile de raportare de urgență și de comunicare;
• îngrijirea adecvată și primul ajutor trebuie să fie disponibile și administrate corect; 
• echipajul trebuie să fie bine instruit în recuperarea persoanelor care au căzut peste bord;
• trebuie luată în considerare utilizarea asistenței din partea terților, cum ar fi elicopterele de salvare.
Măsurile recomandate sunt simple și de bun-simț. Dacă ar fi urmate, mulți navigatori ar fi scutiți de suferințe. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9676 secunde