Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie

288
Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie - ajutordestatpentrustimulareainve-1532699145.jpg

Articole de la același autor

În vederea eficientizării aplicării prevederilor H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, a fost adoptată HG.nr 476/2018. Schema de ajutor de stat are ca obiectiv dezvoltarea regională, prin realizarea de investiții inițiale în active fixe de înaltă tehnologie pentru realizarea de produse cu valoare adăugată mare, indiferent de dimensiunea beneficiarilor. Valoarea totală a unui proiect de investiții trebuie să fie de minimum 13,5 milioane lei (aproximativ 3 milioane euro).

Prin aplicarea acestei scheme se urmărește stimularea creșterii economice, prin realizarea de investiții. Ea va avea un efect multiplicator în ceea ce privește dezvoltarea furnizorilor de materii prime, materiale, instalații și utilaje și a prestatorilor de servicii.

Depunerea cererilor de acord pentru finanțare se face continuu, în limita bugetului alocat schemei pentru anul în curs.

Pentru consultarea completă a proiectului Ghidului solicitantului și proiectului Ghidului de plată a ajutorului de stat acordat în baza H.G. nr.807/2014, cei interesați pot accesa site-ul Ministerul Finanțelor Publice, secțiunea "ajutor de stat".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2932 secunde