Agricultura românească poate învăța de la fermierii americani

175
Agricultura românească poate învăța de la fermierii americani - agriculturaromaneascapoateinvata-1591797538.jpg

Articole de la același autor

Problemele întâmpinate de fermierii români din cauza secetei au fost principalul subiect al discuțiilor dintre ministrul agriculturii, Adrian Oros, și Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București. Oaspetele a prezentat exemple din agricultura americană, menționând faptul că fermele de familie colaborează între ele în vederea desfășurării unor activități agricole la cel mai înalt nivel. Au fost abordate subiecte ce vizează transferul de noi tehnologii agricole și cele mai bune practici din SUA în România, cu un deosebit accent pe biotehnologii și infrastructura de canale de irigații.

În același timp, cei doi oficiali au agreat necesitatea unui schimb de informații între Statele Unite și România în vederea dezvoltării capacității României de a procesa produsele agroalimentare. Totodată, s-au discutat aspecte legate de dezvoltarea rurală, reabilitarea infrastructurii de irigații, tehnologii agricole inteligente, precum și sistemele de depozitare a cerealelor.

În ceea ce privește promovarea comerțului cu produse alimentare, cei doi au agreat ideea că este nevoie de eforturi comune pentru a dezvolta componenta economică a parteneriatului strategic între Statele Unite și România. În vederea încurajării educației și cercetării în agricultură, au fost evidențiate oportunitățile de dezvoltare a colaborării din acest domeniu, inclusiv la nivelul stațiunilor de cercetare agricolă din România, prin aplicarea unor tehnologii avansate din Statele Unite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5295 secunde