Agenda săptămânii Parlamentului European

162
Agenda săptămânii Parlamentului European - agendasaptamanii-1537795892.jpg
În această săptămână, Comisia pentru bugete va adopta propunerile privind bugetul UE pentru anul următor. Membrii Parlamentului European își doresc să prioritizeze stimularea programelor care susțin schimburi între studenți precum Erasmus+, întreprinderi mici și mijlocii, proiecte de cercetare, dezvoltarea de rețele trans-europene, joburi și inovare socială, angajarea tinerilor, dar și programe legate de climă. Deputații ar putea propune, de asemenea, fonduri suplimentare pentru măsuri viitoare vizând securitatea, migrația și ajutorul pentru refugiați, atât în UE cât și în afară UE.

x x x

Candidații pentru Premiul Saharov 2018 pentru libertatea de gândire vor fi prezentați în cadrul unei reuniuni comune între Comisia pentru Afaceri Externe, Comisia pentru Dezvoltare și Sub-comisia pentru Drepturile Omului. Anul aceste sunt opt candidați. Comisia pentru Afaceri externe și Comisia pentru dezvoltare vor alege cei trei finaliști în dată de 9 octombrie, urmând că votul final pentru alegerea câștigătorului să aibă loc pe 25 octombrie în cadrul Conferinței Președinților.

x x x

Parlamentul va găzdui cea de-a 10-a reuniune a parteneriatului parlamentar Asia - Europa. Membri ai Parlamentului European și parlamentari din statele UE, din 18 țări din Asia, precum și din Rusia, Australia, Nouă Zeelandă, Norvegia și Elveția se vor întâlni pentru a discuta despre schimbările climatice, migrație, economie și securitate.

x x x

Grupurile politice vor pregăti ședința plenară din 1 - 4 octombrie, când vor avea loc votul privind reforma legislației UE privind media audiovizuală și votul privind noile propuneri de reducere a emisiilor de CO2 produse de autoturisme de pasageri. Deputații vor pregăti de asemenea dezbaterea despre viitorul Europei, cu prim-ministrul Estoniei, Jüri Ratas, teme precum statul de drept în România și Consiliul European din 18 - 19 octombrie.

x x x

Parlamentul găzduiește o conferință care reunește organizațiile de fact-checking din Europa în pregătirea alegerilor europene de anul viitor. 60 de fact-checkeri din statele membre UE vor discuta cu experți și membrii ai PE despre oportunități și provocări în ceea ce privește fact-checkingul în perioada alegerilor. Evenimentul va fi deschis de Președintele PE, Antonio Tajani și de Comisarul European pentru Economie Digitală și Societate Digitală, Mariya Gabriel. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8841 secunde