Afaceri scoase la vânzare. Sălile de fitness în pragul falimentului

1379
Afaceri scoase la vânzare. Sălile de fitness în pragul falimentului - salidefitnesssursausatoday-1604076546.jpg

Articole de la același autor

Sălile de fitness au fost lovite crunt din cauza pandemiei de coronavirus. După patru luni de la redeschidere, multe afaceri de profil au avut de suferit sau chiar s-au închis. Anunţurile de mică publicitate abundă cu săli de fitness scoase la vânzare. 
În Constanţa oferta de a face mişcare este destul de bogată. În aproape toate cartierele există câte un studio sau o sală de fitness unde, iubitorii de fit îşi pot modela corpul. Oraşul nostru este pe locul patru, după Bucureşti, Cluj şi Timişoara, pe piaţa de fitness din România, care a înregistrat anul trecut, o cifră de afaceri, la nivel naţional, de 223 milioane de euro.  


Majoritatea afacerilor de sport sunt business-uri mici, cu cel mult două studiouri de fitness. Şi dacă ar fi să ne luăm după dictonul latin „mens sana în corpore sano”, am spune că, în săli nu ai loc să arunci un ac, de cât de aglomerat este. Da, aşa era anul trecut! Acum, însă, cam bate vântul, iar lumea este reticentă să mai meargă la studio. „Ne trec pragul cei care nu concep viaţa fără sport şi care au înţeles că mişcarea întăreşte imunitatea. Iar aceştia sunt tinerii. Cei mai panicaţi sunt intelectualii, persoanele cu vârsta cuprinsă între 45-50 de ani”, ne-a explicat un administrator de sală de fitness. 


Din cauza impunerii măsurilor de siguranţă sanitară, patronii unor astfel de afaceri, au fost nevoiţi să investeacă în aparate moderne de purificat aerul, în aparate şi soluţii de dezinfectat, ceea ce a dus la scumpirea abonamentului sau a biletului de intrare. 


„Încă nu mi-am plătit utilităţile. Am cerut reeşalonarea lor. Funcţionăm cu 30% din parametrii obişnuiţi. Avem avantajul că nu avem rate la bănci. Dar am investit mult pentru ca abonaţii noştri să fie în siguranţă. Pe fiecare etaj avem filtre de aer medicale, avem aparate de dezinfecţie, filtre de UV, generatoare de ozon. Preţul nu l-am urcat decât cu 5% şi estimăm să ne recuperăm investiţia în cinci ani. Suntem la limita subzistenţei”, ne-a spus Sorin Coman, consultant business sală de fitness. Şi parcă nu erau suficiente problemele cauzate de virusul Sars Cov-2, s-a mai adăugat una. Măsura injustă luată de autorităţi, ca duşurile să fie închise doar pentru sălile mici nu şi pentru cele mari. Întrebarea care se pune, că doar covidul se distruge cel mai bine cu apă şi săpun, de ce a fost nevoie de o astfel de măsură? 


Mulţi practicanţi de sport au renunţat la a mai merge la sală şi din acest motiv, că nu au putut să facă duş după o oră de mişcare. Pentru a trece cu bine peste această perioadă grea, administratorii vin cu pachete atractive pentru clienţi. Fie organizează „Ziua uşilor deschise”, când publicul larg poate beneficia gratuit de o oră de sport sau oferă reduceri în anumite intervale ale zilei. Pentru a le trece pragul categorii de vârstă cât mai variate, unele săli au adus şi pachete pentru juniori dar şi pentru seniori. Vă puteţi petrece timpul în sălile de fitness făcând aerobic, antrenamente de grup și wellness, zumba, kangoo jumps, cycling, yoga. Preţul unui abonament variază în funcţie de numărul de şedinţe între 90 şi 160 de lei pe lună, iar o oră costă între 20 şi 25 de lei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.32 secunde