Afaceri de succes pe bani europeni la Constanța

1296
Afaceri de succes pe bani europeni la Constanța - miere-1324481708.jpg

Tinerii fermieri constănțeni știu ce vor. Au făcut zeci de proiecte pentru a pune mâna pe fonduri europene nerambur-sabile, iar acum se bucură de rezultate.
Angajații Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) au finalizat recent evaluarea celor 4.083 de proiecte depuse de tinerii fermieri pentru a obține finanțare nerambursabilă prin măsura 112 - "Instalarea tinerilor fermieri", sesiunea ce s-a desfășurat în perioada 1 - 29 iulie a acestui an.
În urma analizării tuturor proiectelor depuse au fost evaluate ca fiind eligibile 3.500 de proiecte ale tinerilor fermieri de pe întreg teritoriul României. Valoarea nerambursabilă a acestora este de 71,6 milioane de euro.
Potrivit directorului Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Constanța, Simona Leoveanu, la nivelul județului nostru au fost declarate eligibile 87 de proiecte.
Tinerii fermieri constănțeni au solicitat sprijin financiar pentru a dezvolta diverse activități. Cel mai accesat dome-niu de investiții a fost însă cel pentru apicultură. Astfel, 47 de constănțeni care și-au făcut planuri mari în acest sens au primit acum, înainte de sărbători, o veste cum nu se poate mai bună. Proiectele le-au fost declarate eligibile, așadar au șansa de a pune într-adevăr pe picioare o afacere destul de profitabilă.
Alți 38 de tineri fermieri constănțeni au obținut finanțare nerambursabilă pentru ferme vegetale sau pentru creșterea animalelor, iar alți doi pentru activități mixte (culturi și creșterea animalelor).
Potrivit reprezentanților APDRP, sudul țării deține monopol asupra numărului de proiecte eligibile depuse în cadrul acestei sesiuni. Astfel, pe primul loc se află Regiunea 4 Sud - Vest, Craiova cu 844 de cereri de finanțare, urmată de Regiunea 2 Sud - Est, Constanța cu 614 proiecte și de cele 521 de proiecte ale Regiunii 3 Sud, Târgoviște.

Obiectivele operaționale ale măsurii se referă la creșterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima dată o activitate agricolă ca șefi de exploatații și încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiții.
Sprijinul acordat în cadrul măsurii are ca scop dezvoltarea exploatațiilor agricole, care produc în principal produse agricole vegetale și animale (materie primă) pentru consum uman și hrana animalelor.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin măsura 112 sunt fermierii în vârstă de până la 40 de ani (neîmpliniți la data depunerii cererii de finanțare), persoane fizice sau juridice care practică în principal activități agricole și a căror exploatație agricolă are o dimensiune economică cuprinsă între șase și 40 UDE, este situată pe teritoriul țării și înregistrată în Registrul unic de identificare - APIA și Registrul agricol.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2411 secunde