Afaceri cu petrol la Marea Neagră. Rușii de la Lukoil au intrat pe fir

568
Afaceri cu petrol la Marea Neagră. Rușii de la Lukoil au intrat pe fir - petrol-1578332648.jpg

Articole recomandate

Americanii de la ExxonMobil negociază cu rușii de la Lukoil și cu polonezii de la PGNiG vânzarea participației de 50% din perimetrul petrolifer Neptun Deep din Marea Neagră, au declarat, astăzi, pentru Agerpres, surse din sectorul energetic.

"Exxon se află în discuții cu cele două companii. Discuțiile cu Lukoil sunt mai avansate", au precizat sursele menționate.

Pe 19 noiembrie, Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, declara că societatea analizează posibilitatea de a prelua o participație de 15-20% din proiectul Neptun din Marea Neagră, după ce consultantul care se ocupa de exitul Exxon din România a contactat producătorul român de gaze pentru începerea negocierilor.

"Trebuie să analizăm primele documente. Ne-am gândit, din punctul nostru de vedere, că ar fi bine să preluăm o participație de 15-20%. Avem capacitatea de a finanța această preluare din surse proprii, din surse atrase și făcând un mix din cele două", a susținut oficialul Romgaz.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, afirma în acele zile că Romgaz ar trebui să analizeze oportunitatea de a prelua participația ExxonMobil în proiectul Neptun din Marea Neagră, în cazul în care americanii se vor retrage.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.2684 secunde