Adrian Vasilescu: România nu a vândut aur și nici nu va vinde

921
Adrian Vasilescu: România nu a vândut aur și nici nu va vinde - adrianvasilescu-1315502660.jpg
Consilierul guvernatorului Băncii Naționale, Adrian Vasilescu, a declarat, astăzi, că România nu a vândut aur pe piețele internaționale, pentru susținerea economiei.

"Banca Națională a României n-a vândut niciun gram de aur, din 1989 până în 2011. BNR a cumpărat aur. Am plecat cu o rezervă de 67 de tone și am ajuns la 105 tone. O parte din aurul României este la Banca Angliei și la alte bănci centrale. Valoarea aurului este de 3,2 miliarde de euro. După aurul deținut de BNR, România este pe locul 31 într-un clasament mondial", a spus Adrian Vasilescu, la un post de televiziune.

Acesta a afirmat că "România nu va vinde aur, deoarece a vinde aur ar însemna un semn de instabilitate, cu o reacție emoțională foarte puternică în rândul populației", a subliniat consilierul guvernatorului Mugur Isărescu.

Adrian Vasilescu a arătat, de asemenea, că "în condițiile în care Statul a introdus TVA la aur, BNR nu a mai avut posibilitatea să cumpere aur, pentru că aurul s-a scumpit".

Vasilescu a estimat, pe de altă parte, că România ar putea avea o creștere economică de până la 1,5% în 2011.

"Este pentru prima dată când îmi permit să avansez o cifră privind creșterea economică", a spus consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, avertizând că "o problemă este consumul".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR 4,2353 lei/euro
Pagina a fost generata in 0.3597 secunde