Adrian Oros: „România va avea probleme cu apa, ca resursă”

126
Adrian Oros: „România va avea probleme cu apa, ca resursă” - adrianorosromania-1629912713.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a atras atenția în cadrul conferinţei de presă susţinută miercuri, 25 august, că în zona Mării Negre deficitul de apă ar putea genera probleme pe termen lung. „Nu există însă buget pentru finanțarea strategiei de gestionare a apei, proiect de 4 miliarde de euro care se dorea finanțat prin PNRR. România va avea o problemă cu apa ca resursă. Sunt studii care arată că în zona Mării Negre, în Dobrogea și sud- estul României, pe termen lung, va fi o problemă cu apa ca resursă. Fiecare țară din această zonă trebuie să aibă o strategie de a gestiona această resursă vitală, apa”, a declarat ministrul Agriculturii.

El speră că banii necheltuiţi de la alte ministere să finanţeze strategia de gestionare a apei. Oros nu exclude nici varianta parteneriatelor public-private.

„Speranța mea este că din buget sau alte surse vom găsi soluția de a finanța urgent și consistent această strategie de gestionare a apei. Noi căutăm și alte tipuri de finanțări chiar și parteneriate private”, a spus ministrul Agriculturii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5268 secunde