Adrian Oros: „Fermieri care lucrează ilegal pământul altor proprietari, nu au arenda la vedere”

438
Adrian Oros: „Fermieri care lucrează ilegal pământul altor proprietari, nu au arenda la vedere” - fermieircarelucreayailegalsursap-1603992651.jpg

Articole de la același autor



Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat joi, în cadrul Bucharest Food Summit, că mulţi fermieri lucrează ilegal suprafeţele altor proprietari de terenuri agricole, proprietari care încasează subvenţiile agricole, iar plata pentru arendă nu este trecută la vedere în contractele de arendă. Acesta a spus că sunt două soluţii pentru completarea bazelor de date privind producţia agricolă: „Cea care trebuia să vină din mediul asociativ, sau cea impusă, încât Ministerul să vină şi să spună (proprietarilor de teren agricol, n.r.): 'Eşti beneficiar de subvenţie? Nu-ţi dau subvenţia decât dacă îmi demonstrezi că tu lucrezi pământul'. 


Ştim cu toţii ce povestim: astăzi foarte multă lume care depune cererea unică la (APIA, n.r.) este proprietar, iar cei care lucrează pământul sunt alţii, iar de multe ori nu există un contract de arendă corect, prin care proprietarul să încaseze o arendă rezonabilă, iar cel care lucrează terenul să poată să încaseze subvenţia şi să poată să-şi descarce toate cheltuielile pe toată suprafaţa", a afirmat Adrian Oros. Ministrul Agriculturii a adăugat că fermierii care lucrează astfel pământul cheltuie mulţi bani care nu pot fi justificaţi în actele contabile.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 29 Octombrie 2020
Stire din Economie : Prețul aurului a scăzut cu 0,73%
Joi, 29 Octombrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.4864 secunde