Administratorii profesioniști din transporturi, instruiți de Banca Mondială

77
Ministerul Transporturilor și Banca Mondială au organizat un nou program de două zile de pregătire pentru membrii recent aleși ai consiliilor de administrație din întreprinderile cu capital de stat.

Au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, CFR Marfă S.A., CFR Călători S.A., Compania Națională "Administrația Porturilor Dunării Maritime’’ S.A. Galați, Regia Autonomă "Administrația Fluvială a Dunării de Jos’’ Galați.

Participanții au discutat despre rolurile și responsabilitățile membrilor, relațiile acestora cu acționarii, bunele practici în domeniul guvernanței corporative a întreprinderilor publice și metodele practice de a asigura implementarea fără probleme și cu succes a noilor cerințe introduse prin OUG 109/2011.

Prima sesiune de pregătire a fost organizată în ianuarie 2013 pentru reprezentanții Tarom, CFR S.A, CN ACN, CN APMC.

Acest program de instruire face parte dintr-un contract pe doi ani pentru servicii de consultanță în vederea consolidării planificării strategice și a guvernării în sectorul transporturilor. Conform recomandărilor făcute de serviciile de consiliere, Banca Mondială susține Ministerul Transporturilor în implementarea ordonanței de urgență, adoptând bune practici în ceea ce privește exercitarea funcțiilor de proprietar în raport cu întreprinderile de stat din sectorul transporturilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3616 secunde