Actuali și foști angajați ai Petromidiei, premiați de KMG International

658
Actuali și foști angajați ai Petromidiei, premiați de KMG International - rompetrolpremiereangajati1-1566734864.jpg

Articole de la același autor

Aproape 90 de oameni care și-au dedicat cariera Rafinăriei Petromidia au fost premiați pentru întreaga activitate de conducerea Rompetrol Rafinare și de top management-ul KMG International. Cei 109 foști și actuali specialiști de pe platforma Petromidia au primit recunoașterea oficială, cu ocazia celor 40 de ani de activitate împliniți de cea mai mare rafinărie din România.


Ceremonia organizată în rafinărie a adunat oameni care au lucrat în rafinărie încă de la începuturi, mai precis din 1979, anul în care a fost pornită prima instalație de la Petromidia – Instalația de Distilare Atmosferică.


"Ei sunt cei cărora le datorăm toată recunoștința noastră. Sunt oameni care au făcut posibilă povestea Petromidia, oameni care au trecut prin multe încercări, dar care au avut parte și de multe reușite. Le mulțumim colegilor noștri cu experiență, care și-au dedicat timpul, energia și priceperea pentru clădirea, pas cu pas, a uneia dintre cele mai importante rafinării din zona Mării Negre", a declarat Meraliyev Saduokhas, chief officer al Producției și Serviciilor Industriale în cadrul KMG International.
Cei 46 de "veterani" ieșiti la pensie după o carieră în Petromidia au primit diplome și alte premii din partea conducerii KMG International, iar cei 42 de angajați cu o vechime de 37, respectiv 38 de ani, au primit scrisori de mulțumire, medalii și cadouri care le vor aminti de evenimentul festiv.


În sala de ceremonii a rafinăriei, oamenii au trăit momente emoționante alături de colegi dragi, pe care unii dintre ei nu i-au mai văzut de ani buni. A fost, de asemenea, un bun prilej pentru generațiile tinere să stea de vorbă cu "veteranii", care au împărtășit din experiența acumulată pe parcursul celor patru decenii de Petromidia.


"Suntem tot aici, după 40 de ani de încercări, momente importante și multe reușite. Mă bucur că am fost alături de foști și actuali colegi, cu care am putut să scriem o parte din istoria acestei rafinării pe care o considerăm a doua familie. Rezultatele din ultimii ani, în care am doborât record după record, nu poate decât să confirme că am făcut o treabă foarte bună la Petromidia. Acum rămâne doar să predăm ștafeta tinerilor care sunt dornici să ducă rafinăria la un nou nivel de performanță. Noi îi vom susține în continuare, pentru că, de la primul până la ultimul angajat, dorim să vedem în viitor o rafinărie care să depășească noi granițe operaționale", a declarat Alexandru Nicolcioiu, fost director general al rafinăriei și actual adviser al CEO KMG International.


În acest an, Petromidia împlinește 40 de ani de funcționare. Pe data de 29 iunie 1979, Instalația de Distilare Atmosferică a fost prima care a intrat în fluxul tehnologic. În primul an, rafinăria a procesat peste 1,25 milioane de tone de țiței, iar pe fondul dezvoltării, a ajuns în 1988 la un volum total de peste 3,6 milioane de tone de materie primă procesată. 
Perioada de grație a Petromidiei a început odată cu preluarea rafinăriei de către KazMunayGas, compania națională de petrol și gaze din Kazahstan. Investițiile constante în dezvoltare și optimizare au făcut ca în 2014 să fie depășit pentru prima dată pragul de 5 milioane de tone de țiței procesat, iar în 2019, previziunile arată că va fi doborât un record istoric: peste 6 milioane de tone de materie primă procesată.


Rafinăria Petromidia, alături de rafinăria Vega Ploiești, compun Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMGI și unul dintre cei mai importanți contributori la Bugetul de Stat al României, dar și unul dintre cei mai mari angajatori din regiunea Dobrogei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5733 secunde