Acordul României cu FMI expiră azi. Ce se întâmplă în continuare

130
Acordul României cu FMI expiră azi. Ce se întâmplă în continuare - internationalmonetaryfundhacked-1443249276.jpg

Articole recomandate

Acordul României cu Fondul Monetar Internațional, blocat din luna iunie a anului trecut, expiră azi, 26 septembrie, iar o direcție clară a evoluției relațiilor dintre cele două părți este de așteptat să se contureze în perioada următoare.


Revizuirea actualei înțelegeri cu creditorii internaționali, în valoare de 4 miliarde de euro, a fost blocată începând din luna iunie 2014 și până în prezent din cauza lipsei unui acord cu privire la planurile fiscale ale Guvernului.

În prima parte a acestui an, autoritățile române au încercat să adopte un amplu pachet de reduceri de taxe prin noul Codului Fiscal, însă reprezentanții instituțiilor financiare internaționale dar și Consiliul Fiscal și Banca Națională a României s-au opus acestui demers, potrivit realitatea.net

La acea vreme, oficialii români se declarau împotriva constrângerilor impuse de un acord cu instituțiile financiare internaționale, însă recent aceștia și-au nuanțat pozițiile.

La începutul lunii septembrie, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat pentru Bloomberg, că România intenționează să demareze discuțiile cu creditorii internaționali pentru un nou acord de asistență încă din acest an, astfel încât acesta să intre în vigoare în 2016. În opinia sa, acordul este necesar pentru a proteja finanțele României împotriva șocurilor de pe piață, mai scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Mii de persoane cu HIV, în România
Pagina a fost generata in 0.7074 secunde