A încetat contractul dintre Transgaz și rușii de la Gazprom

141
A încetat contractul dintre Transgaz și rușii de la Gazprom - aincetatcontractuldintretransgaz-1614017872.jpg

Articole de la același autor

Contractul istoric pentru transportul gazelor naturale prin conducta de tranzit T3, pe teritoriul României, către terțe țări, încheiat cu rușii de la Gazprom Export LLC (GPE) a încetat prin acordul părților, mai devreme cu aproape trei ani. Înțelegerea era valabilă până la data de 31 decembrie 2023. Negocierile au avut loc în trei, între Comisia Europeană, SNTGN Transgaz (administratorul sistemului național de transport) și Gazprom Export.

În comunicatul dat publicității pe piața de capital, SNTGN Transgaz afirmă: „Acest acord este de o importanță deosebită, întrucât pe de o parte creează premisele pentru aplicarea cadrului normativ european pentru rezervarea de capacitate de transport gaze naturale prin conductele de tranzit T2 și T3 și în același timp asigură protejarea optimă a intereselor financiare ale Transgaz, care decurgeau din contractul istoric de transport gaze naturale prin conducta de tranzit T3.

Acordul de încetare a contractului istoric între SNTGN Transgaz SA și Gazprom Export LLC creează cadrul necesar pentru încheierea acordurilor de interconectare pentru punctele de interconectare Isaccea 2,3 și Negru Vodă/Kardam 2,3, asigurarea accesului liber al terților la rezervarea de capacitate pe conductele de tranzit T2 și T3, asigură încasarea sumelor rămase de achitat din contractul istoric și creează premisele creșterii gradului de utilizare a infrastructurii de transport al gazelor naturale din România.”



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4427 secunde